Vložil Borivoj, 11. Říjen 2016 - 20:26

Jedná se o lodžii panelového domu. Příští rok by mělo proběhnou zateplení domu a montáž nových zábradlí lodžií. Během diskuse na shromáždění v březnu tohoto roku prý bylo „domluveno“, že bude montováno zábradlí s výplní z mléčného skla. My jsme byt v domě koupili až v květnu, tudíž jsme nebyli přítomni. Tuto informaci máme pouze z výkřiků nejhlasitějšího člena SVJ na posledním shromáždění, který pravděpodobně ani lodžii nemá.

V panelovém domě ze kterého se do nového bytu stěhujeme bylo stejné zasklení realizováno před několika lety a někteří majitelé jednotek si stěžují na snížení množství denního světla v přilehlém pokoji, ztížené větrání v teplých měsících a špatnou přístupnost při mytí.

Z toho důvodu jsme navrhovali montáž zábradlí bez výplně, to majitelům jednotek umožní si množství světla a vzduchu regulovat dle vlastních preferencí. Většina členů nechce nic řešit (hlavně aby nemuseli přemýšlet) a někteří resolutně trvají na domluvené variantě.

Na nadcházejícím shromáždění by mělo o dané věci proběhnou hlasování a chtěli bychom být připraveni na nejhorší. Máme za to, že by tato úprava snížila užitnou hodnotu našeho majetku a vzhledem k tomu, že má lodžie (i když se jedná o společný prostor) vliv na finanční hodnotu jednotky i jeho cenu. Zajímá mne tedy, jestli je možné montáž zábradlí s výplní (staré výplň nemá) napadnout s odůvodněním, že by nás poškodilo.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.