Vložil Taisa, 28. Září 2016 - 9:14

Myslím, že se mýlíte. Povaha zápisu nového statutárního orgánu SVJ do rejstříku je pouze deklaratorní, stejně jako u ostatních právnických osob. Pokud se nemýlím, toto NOZ nijak nezměnil. Tzn. nový statutár právně jedná a nese zodpovědnost za chod SVJ již od data zvolení.

Třetí strana toto musí respektovat a také tomu tak je, vím to z vlastní zkušenosti. Chtěli jsme změnit podpisová práva v bance a nový statutár nebyl dosud zapsán v OR. V bance chtěli vidět zápis ze shromáždění, prezenční listinu a stanovy.

Smlouvy uzavírá a vypovídá za SVJ statutár. Může vypovědět staré, uzavřít nové, nebo ponechat staré a změnit jen způsob zasílání na jinou adresu nebo elektronicky. Nerozumím, proč by měl smlouvy vypovídat bývalý správce?

Měla jsem na mysli, aby vypověděli hlavně smlouvy na ty služby, které jim zajišťuje přes své ostatní firmy ten bývalý italský majitel. Nicméně smlouvy vypovědět mohou, ale také nemusí, to přece není povinnost. Předpokládám, že zrovna v oblasti topení a vody nebudou mít moc na výběr. :D

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.