Co z topné soustavy patří do společné části domu

Vložil K.Scholze (bez ověření), 13. Září 2016 - 17:45 ::

Co z topné soustavy patří do společné části domu Dobrý den, se zájmem jsem si přečetl odpověď pana Matějky z 10. října 2007 na téma „vadné těleso ústředního topení výměna.“ K tomuto tématu mám obdobný dotaz, či doplňující dotaz. Patří odvzdušňovací ventil na radiátoru taky do otopné soustavy? V minulých dnech došlo v našem bytovém domě vlivem dvou netěsných odvzdušňovacích ventilů k vyplavení několika bytů. Z jednoho ventilu údajně vytékala voda a jak se později zjistilo, kapala voda ještě i z druhého ventilu. Příčina nebyla zjištěná. V bytě, ve kterém se toto událo, v té době nikdo nebyl. Správce našeho SVJ tvrdí, že škoda musí být uhrazena z pojistky majitele, protože od radiátorového ventilu s termostatickou hlavicí, radiátory a šroubení na zpátečce – toto vše nepatří do společného vlastnictví budovy. Navíc argumentuje tím, že vinen je vlastník bytu, protože nikomu dalšímu na patře se toto nepřihodilo. Ve Stanovách našeho SVJ je v bodu „f“ psáno

  • revizí a oprav společných částí technických sítí rozvodů elektrické energie, plynu, vody a odvodu odpadních vod, provozů kotelny a rozvodů tepla a teplé vody, vzduchotechniky, výtahů, případně dalších technických zařízení,……..

Za Vaši odpověď předem děkuji. K. Scholze

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.