Vložil páčko (bez ověření), 8. Září 2016 - 9:28

Hele HajdyHou, já se snažil pomoct, a samozřejmě jsem přišel na to, že nejde o vaše vyúčtování. Je to zřejmý z mojí věty „Pro posouzení by bylo nutný vidět vyúčtování s náměrama, třeba anonymizovaný“.

Páč když chcete vědět, jestli vaše auto projde technickou, taky do servisu nepřivezete kámošovo auto s tim, že to vaše je zhruba ve stejnym stavu akorát je to diesel. Kapišto?

Ale hlavně – ve vyhlášce vidím napsaný, že ve vyúčtování má bejt u všeho hodnota za celou zúčtovací jednotku v zúčtovacím období a pak podíl konkrétního spotřebitele viz např. §6 g). Nic o tom, že tam maji bejt náměry nebo cokoli jinýho vod všech ostatních položkově.

Položkový náměry a jednotlivý korekce jsou součástí podkladů pro vyúčtování, vod kterých vám musí SVJ umožnit pořízení kopie. Zase tam nejni nic o tom, že by vám to mělo kopírovat nebo skenovat, natož zdarma.

Nic z toho nejni důvodem k tomu, abyste byl naštvanej na mě. Já tu vyhlášku nepsal. U nás nejni problém vyjet seznam vyúčtovanejch faktur s číslama a částkama a vrazit vlastníkovi šanon, ať si vokoukne a porovná originály faktur. Cifry z vodečtů a korekce mu klidně vofotíme taky.

Vohledně placení jsem toho názoru, že nahlížet a umožnit vofocení třeba mobilem by mělo SVJ zdarma, páč je to jeho povinnost. Jestli ale vlastník trvá na tom že si někdo stoupne na dvě hodiny ke kopírce a vyhotoví kopie, měl by si to zaplatit. Holt do toho zas vidim i z tý druhý strany.

Jestli jste do 30 dnů od doručení vyúčtování podal písemnou žádost o doložení nákladů i způsobu jejich rozúčtování a umožnění pořízení kopií, a SVJ do 31.5. nereagovalo, tak máte nárok na pokutu. Tipuju ale že by se aplikovala pajcka podle novýho, zpoždění nastalo letos.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.