Vložil Magda3 (bez ověření), 22. Srpen 2016 - 13:13

nes, já myslím, že nejspíš pochopit nechcete. Rozumím, že nejste vystudovaným účetním, ale rozdíl mezi výnosem a příjmem může pochopit i úplný laik.

Příjem a výdej je tok peněz. Peníze, které dorazí na váš účet jsou příjmy a peníze, které z vašeho účtu odejdou jsou výdaje.

Pokud si něco nakoupíte, obdržíte fakturu a máte náklad. A to bez ohledu na to, že fakturu zaplatíte až za 2 měsíce. Máte tedy náklad, ale nemáte ještě výdej. Výdej nastane až za 2 měsíce, až pošlete peníze (tok peněz). A váš dodavatel má výnos, ale příjem bude mít až za dva měsíce, až mu zaplatíte.

Jsou to dva rozdílné pojmy. Podobné to je se zálohou. Pokud SVJ platím dlouhodobou zálohu, má SVJ příjem, ale v žádném případě to není výnos. A já mám výdej, ale nemám náklad. Náklad budu mít až v momentě, kdy se z dlouhodobé zálohy uhradí oprava. Do té doby platím (mám výdej), ale náklad mi nevzniká.

Je to jasnější?

Příjmy a výdaje jsou spjaty s výkazem Cash Flow ( zda máte peníze na utrácení, či nikoli), výnosy a náklady pak s výsledovkou (zda máte zisk, ži ztrátu). Určitě jste někdy slyšel, že firma má velké zisky, ale chybí jí peníze. To se může stát velmi jednoduše. Je to proto, že mezi příjmem a výnosem a nákladem a výdajem je rozdíl.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.