Vložil SBD (bez ověření), 21. Srpen 2016 - 19:04

Nečetle jsem celý (Váš) spis, nevím ani jak zněly žalobní petity.

Obecně lze předeslat, že se nemůžete domáhat zneplatněné „nedůležité záležitosti“, ať je to dle soudů cokoliv.

Nicméně ve Vašem případš by bylo možné uplatnit následujcí argumetaci, kterou i já reálně prosazuji. Čtěte moji argumentaci pozorně, čtete z „živé žaloby“, neboť jen bdělým náležejí práva.

---- Výklad k: „Je-li pro to důležitý důvod“ dle §1209 o.z. – návrh

[38]Smyslem slovního spojení „je-li pro to důležitý důvod“ v ustanovení §1209 o.z. je zabránit tomu, aby Krajský soud nemusel projednat žalobu pouze kvůli nedůležitému usnesení shromáždění společenství vlastníků jednotek. Nicméně pokud jsou na shromáždění, které je z procesního hlediska vadně svoláno, přijata jak důležitá tak i nedůležitá usnesení, nebrání dle názoru žalobce nic tomu, aby Krajský soud jedním výrokem odklidil veškerá usnesení shromáždění společenství vlastníků jednotek, tedy i ta nedůležitá. Pokud musí být odklizena důležitá rozhodnutí, potom si jistě zaslouží být odklizena i ta nedůležitá usnesení, protože Krajský soud kvůli důležitým usnesením přijatým na „vadném shromáždění“ společenství vlastníků jednotek žalobu již projednával. Dle názoru žalobce by se příčilo smyslu ustanovením o bytovém spoluvlastnictví o.z., aby Krajský soud nechal procházet usnesení přijatá na „vadném shromáždění“ sítem, které by mělo „zachránit“ nedůležitá usnesení. Vrchní soud v Praze (sp. zn. 7 Cmo 225/2013) rovněž odklízí (jedním výrokem „veškerá“) skutečně veškerá usnesení přijatá na „vadném shromáždění“ a přizná žalobci náhradu nákladů řízení (důležitá usnesení označil žalobce jako Usneseni1, Usneseni2 (NávrhUsnesení2), Usneseni3, Usneseni4).

[39]Bez ohledu na výše uvedené: usnesení přijatá na shromáždění svolaném neoprávněnou sobou jsou vždy neplatná [je tomu tak proto, protože potom by v opačném případě mohl jeden vlastník svolat shromáždění, povzvat pouze sám sebe a ihned se obrátit na soud ve smyslu §1209(2) o.z.]. Proto žalobce navrhuje, aby Soud vyslovil neplatnost veškerých usnesení přijatých na Shromáždění-2014–12–15.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.