Vložil Magda3 (bez ověření), 21. Srpen 2016 - 8:11

SBD, já se dovolávám proti nesmyslu, že pokud není obsahem usnesení důležitá věc, může se beztrestně podvádět a soud nemůže nic přezkoumávat. Nejde mi nyní toliko o jednotlivá usnesení. Né každá nezákonnost způsobí, že je usnesení neplatné. To bych pochopila. Například pokud se bude hlasovat nezákonně, ale po přepočtení hlasů se zjistí, že i při zákonném hlasování by došlo ke schválení, pak usnesení bude platné. Ale nemůže být platné, pokud se švindluje tak, že se dochází k opačným výsledkům. A nemůže být platné usnesení, které odporuje zákonu.

To že se má vlastník obracet na kontrolní komisi je opravdu úsměvné. Pokud by kontrolní komise fungovala, pak by musela sama apelovat na neschválení hloupostí. Navíc, u nás se schválila KK (také nezákonným způsobem), ve které jsou partneři členů výboru a stanovy nijak neupravují pravidla, jak se má vlastník domáhat nápravy u KK. U nás je KK vlastně pravou rukou výboru :-(. A v neposlední řadě, VS ani MS vůbec nezkoumal, zda jsem se na KK obracela či nikoli. Nemůže tím tedy vůbec argumentovat.

Odmítání soudů řešit tyto spory s odkazem na důležitou záležitost je protiústavní a pokud by to prošlo, pak nežijeme v právním státě.

Stále doufám a věřím, že se dovoláním, či ústavní stížností domůžu právního stavu. Stát mě donutil být členem SVJ. Zákon upravuje pravidla, která musí dodržovat jak vlastník, tak SVJ. A stát musí zajistit, aby se vlastník mohl zákonnosti domoci. Pokud to tak není, nežijeme v právním státě.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.