Vložil ludspa, 4. Květen 2008 - 15:44

paragravy které jste uvedl nenařizují majiteli bytu hlášení počtu osob SVJ „§ 451–459 pojednává o Bezdůvodném obohacení.“ „§ 115 – Domácnost tvoří fyzické osoby, které spolu trvale žijí a společně uhrazují náklady na své potřeby.“ „§ 687 řeší Práva a povinnosti z nájmu bytu“ tento paragraf stále hovoří o nájemci nikoliv majiteli „§ 689 (2) Nájemce je povinen písemně oznámit pronajímateli veškeré změny v počtu osob, které žijí s nájemcem v bytě, a to do 15 dnů ode dne, kdy ke změně došlo. V písemném oznámení nájemce uvede jména, příjmení, data narození a státní příslušnost těchto osob.“ Nejsem nájemce ale majitel. Tento paragraf – § 696 stále hovoří o nájemci "(1) Nájemné při uzavírání nájemní smlouvy nebo změna nájemného v průběhu trvání nájemního vztahu se sjednává dohodou mezi pronajímatelem a nájemcem, nestanoví-li tento zákon nebo zvláštní právní předpis jinak.

  1. Způsob výpočtu úhrady za plnění poskytovaná s užíváním bytu a způsob jejich placení stanoví zvláštní právní předpis."

Tak to zkuste znova a uvěďte přesný zákon který stanoví majiteli hlásit SVJ počet osob v jeho bytě! Jinak je to od Vás jen plácnutí do vody

ludspa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.