Vložil 566a567, 30. Květen 2008 - 16:12

Dobrý den!

U nás se těmto šikovným ptáčkům říká od 2.NP strakapoudi a do této výše „malí negříci“ (přenesený význam slova na cikána, respektive jeho zcela původní význam ve zcela původním smyslu).

Nad nebezpečným odpadem se zamyslete. )-:

Na našem paneláčku so připlatíme, a to ještě ne tolik, za vinyl. Kdyby na to jen trochu byly peníze, a právě negři nám nepokazili platební morálku, bez váhání bychom dělali fasádu betonovou skládanou. Vyjde nakonec levněji. Jen ta počáteční investice…

Je těžký tady psát o tom či onom domě. Je opravdu recht, že na mladší typy VVÚ ETA (to je to, jak je jednoramenné schodiště a stěnové panely jsou vždy jeden kus, ve kterém je velké a malé okno) to zateplení nemá moc smysl. Aby se náklady vrátily, je to zralý tak na maximálně 6 – 8 cm polystyrén, protože ty panely mají jádro. Beton 8 cm + p­olystyrén 8 cm + b­eton 8 cm. Navíc Životnost povrchu tohoto panelu je delší než bude omítka na perlince po „zateplení“. Takže na mladou VVÚ ETU doporučuji také jen zalití spár a třeba nová okna.

Když už investici, tak rekuperaci a solární ohřev vody. Je to dotovaný a zdravý! Umělé cyklení vzduchu je naprostá nutnost paneláku. Jak ho utěsníte novými okny, je to moc špatné. Potom musíte cyklit vzduch uměle. Mimochodem, paneláky nezmizí a stejně jako v mých patnácti se vědělo, že nějak ty paneláky budeme muset opravit, a že jakákoli demontáž bytového domu je takřka nemožná, dnes víme, že nějak jejich umělé klima zajistit musíme.

Tedy přeji hodně zdaru nejen při výběru firmy, ale i revitalizačního díla. Abyste nesplakali, že ta vaše nóbl šesticentimetrová polystyrénová fasáda či vyměněná okna z levných profilů na údobí dalších dvaceti let barák zrovna moc nezachránily.

Filip, Praha 42 – POSTOLOPRTY, 566a567@seznam.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.