Vložil MartinSrp (bez ověření), 27. Květen 2016 - 8:36

On je trochu problém, že ta část týkající se správy bez vzniku společenství vlastníků je dost obecná a omezená, ty tři paragrafy jsou vlastně nějaké čtyři věty. Ovšem ta část „přiměřeně se použijí ustanovení o shromáždění“, které jsem si předtím nevšiml, asi zásadně mění situaci, podle ní to opravdu vypadá tak, že se bude de facto postupovat, jako kdyby SVJ bylo a tudíž by při rozhodování minimálně o věcech v paragrafu § 1208 rozhodovala většina, tedy nikoliv všichni vlastníci.

O co mi konkrétně jde. Teď, při přípravě toho budoucího prodeje a tohoto nového prohlášení vlastníka mi bylo celkem názorně ukázáno, jak by rozhodování o domě v budoucnu asi mohlo vypadat, kdy se současný spoluvlastník a můj dlouholetý soused vlastně spolčil s tím novým a jednali ve shodě, poměrně překvapivé, na to, že se údajně vůbec neznají :-), proti mým zájmům. A zcela logicky očekávám, že by se to mohlo opakovat. Většina ze tří jsou totiž dva.

Ptám se proto, jak tomuto čelit? Předpokládám, že jedinou, nebo lépe řečeno nejjednodušší cestou je zakotvit do prohlášení vlastníka taková pravidla pro správu, která tomuto zabrání. Tedy rozhodování nikoliv většinou, ale souhlasem všech. Je toto možné?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.