Vložil Evžen (bez ověření), 22. Květen 2016 - 19:43

Jednak můžete z titulu člena SVJ požádat ing. Hlaváče, který zastupuje předsedu Vašeho SVJ SBD Slovácko a požádat ho o nahlédnutí do zápisu ze shromáždění vlastníků jednotek Vašeho domu, na kterém byla odhlasována usnesení o všech záležitostech týkajících se revitalizace-zateplení Vašeho domu. Pokud nebude schopen zápis ze shromáždění s uvedenými schválenými usneseními předložit, žádejte vysvětlení jak je možné žádat o stavební rozhodnutí, když nebyla revitalizace-zateplení ještě vůbec schvalována a přijato usnesení hlasováním na shromáždění vlastníků jednotek podle čl. 11 odst.1 bodu gg) stanov Vašeho SVJ (v uvedeném článku stanov Vašeho SVJ se uvádí, že do působnosti shromáždění patří rozhodování o opravě, modernizaci nebo rekonstrukci společné části domu).

Pokud jste jako vlastník bytu zůstal členem družstva, pak jste také členem samosprávy organizační jednotky družstva Vašeho domu, která rozhoduje podle stanov družstva. Pak můžete požádat podle čl. 73 stanov družstva Vašeho předsedu samosprávy o zápis/y z členské schůze samosprávy, abyste se přesvědčil, co vlastně předseda do zápisu ohledně revitalizace-zateplení uvedl, zda tam jsou uvedená nějaká přijatá usnesení o záležitostech revitalizace-zateplení. V případě že ne, žádejte též vysvětlení od předsedy samosprávy, jak je možné, že má být už žádáno o stavební povolení, když nebylo na členské schůzi samosprávy nic hlasováním přijato.

Čl.73 stanov SBD Slovácko:
„1)O průběhu jednání všech orgánů družstva se pořizuje zápis, který musí obsahovat:
a)datum a místo konání schůze,
b)přijatá usnesení,
c)výsledky hlasování,
d)nepřijaté námitky členů, kteří požádali o jejich zaprotokolování.
2)Přílohu zápisu tvoří seznam účastníků jednání, pozvánka na něj a podklady, které byly předloženy k projednávaným bodům. Každý člen družstva má právo vyžádat si zápis a jeho přílohy k nahlédnutí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.