Vložil Zvídavá (bez ověření), 3. Květen 2016 - 9:37

Anone, jste trapný. To jako argument nemáte jiný důvod proti oponujícímu?

SVJ(2000) je skutečně odlišné od SV(2012). O tom snad už nepochybuje ani „odborná veřejnost“ a to už z podstaty věci, že mají jiné rozdělení na jednotky v domě a s tím související jiná práva a povinnosti vlastníků těchto různých jednotek. Spor je hlavně o tom, zda je možno aplikovat na SVJ(2000)vzniklé ze ZoVB NOZ-byt.spoluvl. SV(2012), t.j. zákon o bytovém spoluvlastnictví. "Odborná veřejnost říká, že ano a menšina říká, že ne.

Co se týká FO, to zde bylo již opakovaně vysvětleno. SVJ FO dle zákonné účtové osnovy nezná. Zná dlouhodobou zálohu (DZ). Rozdíl je ve způsobu tvorby a použití FOxDL.

Ať je to jakkoliv, já se odlišným (nebo dokonce chybným – to ukáže čas) rozhodnutím soudců nedivím, protože v té přehršli zákonů, které se v krátkých intervalech mění nebo dokonce i ruší, se těžko dá vyznat. A tak „musí“ jednat, jak je jim na seminářích doporučeno, což je samozřejmě špatné, protože rozhodnutí dělá soudce a ne ten, který na semináři vykládá jen svůj názor (nebo názor odborné veřejnosti), jak se domnívá, že příslušný zákon (§§) by se měl soudit! Souhlasím s těmi, kteří se drží hesla: Co je v zákoně psáno, to je dáno. A jestliže něco v zákoně není, tak se hádá z křišťálové koule? To je jen můj ZSR.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.