Po změně stanov se prohlášení nemusí změnit

Vložil Pavel, 1. Květen 2016 - 15:05 ::

V jiném vláknu,

http://www.portalsvj.cz/…/edit/112846

které již nyní má 32 příspěvků, se opět vyskytl názor, že pokud se změní stanovy SVJ podle NOZ bytové spoluvlastnictví, takže se budou muset změnit i Prohlášení vlastníka. Pro větší přehlednost jsem založil nové vlákno.

Po změně stanov se prohlášení nemusí změnit Vložil Pavel, 1. Květen 2016 – 14:59

Dejvická,

nedomnívám se, že pokud se stanovy starých SVJ přizpůsobí NOZ (bytovému spoluvlastnictví), že se bude muset měnit Prohlášení vlastníka. Nevyplývá to z NOZ ani z literatury:

http://www.portalsvj.cz/…-k-noz-a-svj

Můžete uvést podle čeho by se musela měnit Prohlášení vlastníka? Děkuji.

Ale pokud by snad muselo být změněno Prohlášení vlastníka u cca 53 000 starých SVJ, jako že tomu tak není, tak by náklady určitě nenesl stát.

Na jednom jednání na MMR před několika lety se projednával návrh nového ZoVB. Bylo navrženo, že se změní jednotky a že do dvou let se musí změnit Prohlášení vlastníka. Namítal jsem, že to budou velké zbytečné náklady a u větších SVJ to ani nebude prakticky možné. Dostal jsem odpověď, že přece nebudou dva druhy jednotek. Že nové jednotky jsou lepší a že se SVJ podřídí, protože budou značné sankce. Naštěstí Legislativní rada vlády pro neústavnost tento návrh shodila.

NOZ zvolil cestu dvou druhů jednotek a jednoho druhu SVJ.

Hezký den!

Pavel

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.