Vložil Zvídavá (bez ověření), 2. Květen 2016 - 13:20

Prosím konkrétně zde uveďte §§ NOZ – přechodná ustanovení, která jsou určena pro SVJ vzniklých dle ZoVB.

V úvodu sdělujete „Že zákonná úprava zákona ZOVB je spolulvastnická, kdy jste spoluvlastníci domu a vedle toho dualitně i vlastníci jednotek. Na tom NOZ nic nezměnil…“

Takže opět zde uvádíte nepravdy. Žádná dualita u rozdělení domu na jednotky+spol.části dle ZoVB neexistuje. Jak ZoVB, tak i v Prohlášení vlastníka (PV) dle ZoVB je doslova taxativně vyjmenováno, co patří do společných částí domu a co do výlučného vlastnictví vlastníka jednotky. To znamená, že ZoVB jednoznačně a jasně rozděloval budovu na jednotky, které jsou v OSOBNÍM VLASTNICTVÍ a na společné části domu o kterých rozhodují vlastníci na shromáždění vlastníků. To znamená, že vlastník jednotky rozhodoval (dosud rozhoduje) o všem, co se jednotky týká samostatně a svobodně. Toto NOZ-bytové spoluvlastnictví nezná, protože jednotka je tam definovaná zcela jinak a taktéž rozhodovací práva jsou jiná a to v neprospěch vlastníků jednotek dle ZoVB. Tak zde nemaťte diskutující, že ZoVB a NOZ je pomalu totéž a že se jen změnila „pravidla HRY“.

Opravdu nevím, proč by o mé jednotce, která vznikla dle ZoVB a o které si sama svobodně rozhoduji, měli nyní dle NOZ-byt.spoluvl. (bez mého souhlasu) rozhodovat ostatní vlastníci v domě a to ještě např. kvórem hlasů 25,1% všech vlastníků v domě! Takže proto zde někteří tak urputně bojují, protože jsou si dobře vědomi těch následků. (ZV)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.