Vložil Jar (bez ověření), 30. Duben 2016 - 11:55

Měla bych dotaz na Zděšeného člena a Anona,

ve stanovách máme uvedeno, že členové výboru mohou odstoupit ze své funkce a to nastane buď projednáním na schůzi výboru nebo do 30 dnů od doručení. V NOZu se říká do svou měsíců.

Co platí, předpokládám, že NOZ, že ustanovení je donucující a tedy naše stanovy jsou neplatné v tomto bodě..

Mimochodem, která ustanovení NOZ jsou ta povinná pro stará SVJ, všechna to nejsou, evidentně, viz změna názvu, viz. debaty nejasnosti kolem účasti notáře, také byste mi mohli poradit, je-li zápis ze shromáždění v rejstříku vadný ( tedy rejstřík u mého SVJ zveřejnil zápis ze shromáždění jiného SVJ), už jsem se měl možnost seznámit se zápisem ze shromáždění nebo ne atd.

SVJ si neplní, co má, svolá schůzi, ale nedá podklady, tedy sepisuji žádost, doporučeně s dodejkou odešlu,. pár hodin v prachu a mnou placený statutár neodpoví, najdu v těch učených knihách odpověď, nebo mi ji poskytnou ve svých bakalářských a diplomových pracích studenti? Z elitního gymnázia jich šlo ze 30 na práva 10, polovina z nich, co je vykopli z náročných technických škol, kde se nedá bohužel nic okecat, protože fyzikální zákony a matematické výpočty mají svoji logiku.

Čeká snad odborná veřejnost, stát a nevím kdo ještě, že si pořídí každý občan komentované znění NOZu, nejlépe v různých vydáních a bude si je pročítat, aby jednal zákonným způsobem, když navíc pan soudce může mít zcela jiný názor a ten je svatý?

Uděláme takový test, požádáme 10 právníků a právní názor k jednoduché věci, požádáme, je, aby písemně sdělili cenu za své stanovisko a pak dali stanovisko, co říkáte. Musí si přece koupit ty chytré knihy, přečíst je a znát výklad, za to je platíme v řádech několika tisíc za hodinu, to je v pořádku, jen se ptám, bude to stanovisko, stejné, a bude správné?

Protože lidi v naší zemi se mají relativně dobře, tak zlenivěli, nechtějí si namáhat ruce ( na to máme chlapce z východu) ani mozky ( to bolí ještě víc ), nejjednodušší je živit se žvaněním a vymýšlet, jak někoho okrást pomocí vymývání mozku. Viz různé kauzy velké i malé a tento princip uplatňují i SVJčka. Vlastníci bytů se staly s NOZem vazaly SVJ, neplatíš, dlužíš a když budeš byt prodávat, mi Ti spočítáme, no a hlavně se neptej, na co chceme peníze, smlouvy ani doklady natož účetnictví ti neukážeme, co pořád prosíš, cituji předsedu SVJ v mailu předsedkyni KK.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.