Vložil zdeseny clen SVJ, 27. Duben 2016 - 11:07

Vážená paní, já jsem nikdy a nikde nenapsal, že se nemáte domáhat svých práv. Ani jsem nenapsal, že SVJ je vždy v právu. Ani jsem nikde nikomu nedoporučil, aby se práv nedomáhal, protože může špatně dopadnout.

Pouze Všem zdůrazňuji, že boj o práva před soudem není zdaleka tak jednoduchý, jak tu opakovaně celá léta tvrdil Lake. Nejlepší ukázkou je i jeho dohledatelný názorový obrat ohledně vymahatelnosti plateb do „fondu oprav“ a nutnosti obrany před usnesením.

A s tím odborníkem na bytové právo si děláte iluze. Opakování paragrafů a vyvozování nesmyslů z nich není znalostí práva. Právo totiž nefunguje tak, že doslovným nesmyslem odůvodníte cokoliv. Právo je bohužel nedokonalé a tak výklad zákona vzniká v nějakých mezích soudy. Někdy lépe, někdy hůře. Ale skutečně ne tak, jak se domníval a domnívá Lake. A skutečně nelze ignorovat realitu soudní judikatury s tvrzením, že já sám vím nejlépe, jak doslovně zákon interpretovat. S tím nikam nedojdete.

Ano, pokud sama nedokážete prostudovat literaturu a zdroje a nevíte kam se podívat, může Vám chybět jedinec, co měl na vše názor. Pokud ovšem chcete a umíte používat vlastní hlavu, dokážete se zorientovat sama a nepotřebujete k tomu správné odkazy na ustanovení doprovázená naprosto nesprávným výkladem. :)

Prostě pokud Vám chybí rady, fond oprav neexistuje, tak jej neplatťe, nebo rady typu SVJ 2000 vs SVJ 2012 od člověka, co v každé debatě se mnou nakonec zmizel a tím se vyhnul odpovědi na to, podle kterých přechodných ustanovení se řídí jiné věci upravené NOZem, tak mě tento člověk skutečně nijak nechybí.

Ohledně mého poukazování na to, jak a co bránit soudně. Dovoluji si citovat předsedu nejvyššího soudu USA Warren E. Burgera https://en.wikipedia.org/…en_E._Burger

„Nejlepší služba, kterou může právník svému klientovi poskytnout, je udržet jej mimo soud…“

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.