Vložil ivanq, 19. Duben 2016 - 15:41

Paní Martino, jinými slovy, potřebujete poradit, jak umravnit výbor, který získal většinu hlasů formou plných moci a teď nerozumně rozhoduje. Konkrétně se jedná o rozpis zbytečně vysokých příspěvků na fond oprav (=dlouhodobé zálohy, účet č. 955)

Když Vám Vaše maminka dá plnou moc, můžete jí zastupovat při jednání s výborem a na zasedáních shromáždění. Podobně se můžete spojit s některými dalšími maminkami nebo s jejich potomky a eventuálně získat též od nich plnou moc. Mám osobní zkušenost, že to jde.

Informace pro jednání s výborem a ostatními vlastníky získáte pravděpodobně nejrychleji z pohybu na účtu 955 (dokladově). Na straně DAL tohoto účtu uvidíte každý měsíc přírůstek do fondu, který se rovná násobku (měsíční příspěvek vlastníka) x (součet podlahových ploch všech bytů). Na straně MD potom uvidíte co se z toho utratilo na správu domu a pozemku (=na zachování nebo zlepšení společných částí, včetně přípravy a provádění jejich změn nástavbou, přístavbou, stavební úpravou nebo změnou v užívání atd.).

Je na výboru aby Vám a ostatním vlastníkům vysvětlil, na co potřebuje „spořit“. Na Vás a ostatních vlastnících je, abyste měli dost hlasů pro kvalitní rozhodování.

Ivanq

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.