Vložil Prizma, 4. Září 2017 - 6:22

Dobry den,

realita s nahlizenim do komplexni dokumentace SVJ je v nekterych SVJ extremne tezka. Jakym zpusobem minite docilit toho aby nahlizeni do dokumentace (napr. u externiho spravce kt. SVJ striktne urci jako misto nahlizeni) probihalo jako na soudu, PCR, spravnim organu?

Externi spravce predem pisemne odmitne potvrdit jaky seznam dokumentace umozni predlozit a po nahlizeni odmitne opet potvrdit jakou dokumentaci opravdu umoznil predlozit. V realu Vam SVJ umozni predlozit 1/50 toho co zakonne pozadujete a je povinne SVJ urcite mit.

Z me zkusenosti je proto nezbytne zajistit u nahlizeni dukazy napr. svedka/ky, ktery podepise zapis jak nahlizeni probihalo a ktere dokumenty SVJ umoznilo a ktere pozadovane neumoznilo predlozit.

Apropo, znam jednu soudkyni ktera do rozsudku uvedla ze SVJ musi zpristupnit „passport“ domu. Evidentne zije v domneni ze BD ma cestovni prukaz misto prubezne projektove dokumentace SPS. U nekterych dalsich financnich dokumentu soudkyne vubec nevedela co to je, takze se ji to muselo vysvetlit, nektere terminy/doklady si explicitne pletla…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.