Vložil zdeseny clen SVJ, 2. Duben 2016 - 7:56

Na Vašem místě bych požadoval možnost si ofotit veškeré faktury. A požadoval bych všechny bankovní výpisy. Z toho si totiž již odkontrolujete vše.

Co se týče těch bankovních výpisů týče, podíval bych se, zda je banka poskytuje v PDF podobě a pokud ano, požadoval bych je takto.

A při vykládání práva nahlížení způsobem co popisujete, bych šel k soudu, neboť i částku 1000kč/hodina považuji za šikanózní. Reálné ekonomické opodstatnění má dejme tomu částka 350–500kč/hodina a to ještě, pokud to s Vámi projednává hlavní účetní, což pochybuji, že se děje. http://ciselnik.artega.cz/…_profese.php 24 111 Hlavní účetní.

To, co na Vás zkouší je prostě podle mého přes čáru. Ale nikdo jiný, než soud Vám nepomůže. Dožadujte se svého práva, dokumentujte si, jak šikanózně Vám tu reálnou kontrolu znemožňují a pak je eventuelně zažalujte. Ale nebude to jednoduché. A nebude to asi ani levné. I když byste si na to před soudem věřil sám, tak protistrana se jistě zastoupit nechá a budete riskovat náklady tohoto zastoupení.

Ale nakonec máte jen tři možnosti, utéci ze SVJ, být poslušná ovce a nebo bojovat.

Až budu držet v ruce nějaký rozsudek ohledně povinností, co se týkají SVJ a účetnictví a dokumentů, tak jej zveřejním.

Zkusil bych je zažalovat o vydání zatím jen těch bankovních výpisů v PDF. Umíte doložit, že je to nic nestojí a právo nahlížení máte. A jim se bude velmi težko prokazovat, že to udělají jinak a po svém na papíře, protože to je prostě postup, co Vám komplikuje možnost kontroly, možnost automatizovaného zpracování atd. A budete to moci označit za šikanózní postup, který nepodléhá právní ochraně.

A začněte tím, že sepište výzvu k vydání těch PDF výpisů s nějakou argumentací a udělejte to jako předžalobní výzvu. Konec konců bude mnohem produktivnější se tu kolektivně věnovat sepsání takové výzvy a kolektivně hledat judikaturu, než neustálé řešení jazykových výkladů ala lake :).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.