Vložil zdeseny clen SVJ, 31. Březen 2016 - 14:33

Sám za sebe vedu více sporů, než Magda, a je to „justiční peklo“. V dalších věcech se zůčastním i za jiné.

Nebudu se tu ovšem vyjadřovat k probíhajícím sporů. Až budu mít cokoliv pravomocně skončeno, tak to zveřejním. nic jsem zatím pravomocně neprohrál, ale ani nevyhrál.

V tomto „justičním pekle“ a nejen justičním, ale i řešícím trestně právní zodpovědnost členů neschopných výborů, jsem již více let, než je zdrávo, předtím jsem byl ovce a měl jsem pocit, že přeci není možné, aby nakonec neexistovala domluva mezi spoluvlastníky, když přeci ve finále jde o jejich společný majetek a jeho řádnou údržbu eventuelně zvelebování. Teprve po víceletém pokoušení o řešení mírumilovné jsem vykopal první právní válečnou sekeru s šel do toho. A pak víc a víc a na vícero místech.

Mám mnoho pochopení pro lecos, co zde popisuje lake, jak by to mělo ideálně fungovat a jak by se měly používat správné termíny atd. Ale tváři v tvář justiční realitě mám jinou představu než on a používám jinou argumentaci a jiná zdůvodnění. Jeho teorie mi přijdou doslovné, velmi často mimo realitu a velmi často chybné, i když na základě doslovného výkladu vypadají skálopevné a logické. A i já, před pár lety neznalý tak dokonale právní úpravy a hlavně judikatury jsem měl pocit, že přeci není možné prohrát soud o placení „fondu oprav“.

A veden právě touto zkušeností, bych se při nákupu jinde domáhal patřičné slevy, neboť ze samotné skutečnosti, že mi vlastník nedokáže obstarat od SVJ požadované doklady a odpovědi, by pro mě jasně vyplývalo, že si nekupuji jednotku, ale kupuji si spoustu dalších soudních sporů, protože já prostě budu všude chtít odpovědi a když je nedostanu, půjdu k soudu. Soudu o účetnictví, o správná vyúčtování atd. A hodnota mého času je příliš drahá (dokonce i čas, co jsem si vyhradil na argumentování proti teoriím, co zde na webu jsou a co mě s nimi otravují neschopní členové výborů, se mi krátí…), abych si jen tak koupil dalších 5 sporů, jako třebas má magda, s vědomím, že do každého věnuji ve svém čase třebas 50 – 100 000Kč ročně a každý tento spor poběží několik let, než donutím soudy respektovat vlastní závaznou judikaturu.

A z výše uvedených důvodů doufám, že by přechod dluhu mohl k podobnému uvažování, co koupit a co už ne, dovést víc lidí. Možná, že jsem v tomto naivní, podobně, jako je Lake naivní ve svých doslovných výkladech a teoriích.

A jen tak mimochodem, při prostém nakupování, jak popisuje magda, kdy si prostě prohlédnu jen stanovy a poslední vyúčtování, se také velice snadno může stát, že si prostředky SVJ někdo vypůjčil. Bez kontroly účetnictví a dokladů v něm si totiž snadno můžete koupit jednotku například tady. http://kraken.slv.cz/7Tdo767/2014 http://kraken.slv.cz/8Tdo1135/2014

Aspiruji na pozici majitel celého bytového domu, případně zaplať pánu bohu už né člen SVJ. Protože spoluvlastnictví jest nástrojem ďábla, neboť plodí konflikty. Spoluvlastnictví bytové nevyjímaje :)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.