Vložil zdeseny clen SVJ, 31. Březen 2016 - 10:25

Za toto budu předpokládám po zásluze vymínusován :)

Ano, pokud nemá SVJ auditované účetnictví a nemá správce, co by byl schopný, čeká Vás podobná hrůza. A tato může klidně stát i milióny, stejně jako stojí v případě kupování firmy. Takže bude neprodejný jakýkoliv byt v celém SVJ. To je to požadované čištění augiášovo chléva a trhu.

Myslím, že je naprosto správné při kupování bytu od soudícího se vlastníka zhodnotit rizika každého sporu a započítat to do ceny. Podobně je nutné zvážit rizika všech sporů, co vede SVJ. Neboť spor co se vede s prodávajícím vlastníkem na mne jako na kupujícího dopadá 100%, ale spor co vede SVJ na mne dopadá také, byť pouze třebas 10%.

Pokud vlastníci zjistí, že takto někdo zhodnocuje rizika při nákupu, jediná jejich šance, jak to vyřešit, je začít řádně uplatňovat práva, co mají, a kontrolovat SVJ. A pokud například SVJ co má 100 bytů nechá každý rok udělat audit účetnictví a nechá si zpracovat právníkem zhodnocení právního stavu SVJ, tak zaplatí například max 2000kč za byt a rok. A nebudou mít Vámi predikované problémy při prodeji. Donuťte k tomu SVJ.

Je prostě na Vás, co chcete dělat sama, co necháte někoho udělat za úplatu. Ale za to, co uděláte sama prostě nesete veškerá rizika Vy.

A tu cenu ústavní stížnosti, co jsem uváděl jinde, jsem dával, jako ukázku toho, co je občas nutné pro prosazení svého názoru u soudu. Samozřejmě to můžete udělat laciněji, v podstatě můžete soudu jen napsat „Já to všechno cítím tak nějak nespravedlivě.“ Ovšem v tom případě jen vyhodíte peníze z okna. Pokud něco reálně chcete, musíte tomu věnovat dostatečný čas a to prostě něco stojí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.