Vložil zdeseny clen SVJ, 31. Březen 2016 - 8:55

Nechte se při kupování zastoupit za peníze, právníkem, realitním makléřem… A hlavně jim nepodepisujte, že Vás o všem informovali a se vším seznámili.

§ 2950 Škoda způsobená informací nebo radou

Kdo se hlásí jako příslušník určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu nebo jinak vystupuje jako odborník, nahradí škodu, způsobí-li ji neúplnou nebo nesprávnou informací nebo škodlivou radou danou za odměnu v záležitosti svého vědění nebo dovednosti. Jinak se hradí jen škoda, kterou někdo informací nebo radou způsobil vědomě.

A budete z obliga, vše co nezjistíte před koupí, tak jim prostě předložte k úhradě, protože oni měli znát judikaturu, měli Vás informovat, co vše máte zkoumat atd.

Já jsem zvědavý na vývoj judikatury k tomuto ustanovení. Protože to má sílu vyčistit trh. Pokud by se podařilo, že pár podobných zaplatí způsobenou škodu, tak bude rázem v inzerci bytů vidět, kolik je závazek SVJ z úvěru, kolik je naspořená dlouhodobá záloha atd. To co tam naprosto nepochopitelně celé roky není…

Díky výše uvedenému ustanovení se na stranu těch kupujících musí postavit všichni, co se živí zprostředkováním realitních obchodů. A ti by měli patřit mezi právně zdatné a orientující se v účetnictví.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.