Vložil Vlastiks, 28. Březen 2016 - 9:55

Zateplování je současný boom, asi jako cyklistika a pejskaření. Problém s tím mají a budou mít zejména stávající vlastníci – důchodci, díky generační výměně v domech, kdy s příchodem mladých a finančně zajištěných vlastníků není problém navyšovat příspěvky na správu domu, a pomocí přehlasovávání bez ohledu na finanční poměry starších vlastníků důchodců.

Zateplování cihlových domů je snahou udělat z trabata rolls-royce, pomocí nálepek, zatmavených skel, nové koncovky výfuku, a pod.

Zateplováním dojde teprve následně k úsporám, které vyřeší dluh financí jejím pořízením, a pro stávající důchodce pouze okamžitě cenu tepla zvýší.

Rady jako vyměňte si byt, nebo si pořiďte nájemníka, a pod. jsou tzv. hraběcí rady. I důchodce má nárok bydlet ve svém bytě a mít jeden pokoj pro návštěvy a klid bez přítomnosti nájemníka-studenta.

Náklady na správu domu by měly být zajišťovány na jeho údržbu s cílem zachování „původního“ standartu bydlení. Mladí (a neklidní) nechť si pořizují byty úměrné jejich finančním možnostem, se všemi existujícími technickými finesami.

Domnívám se, že tento problém je námětem jak pro radu seniorů, zastupující důchodce (rscr@rscr.cz), tak i pro ministerstvo (ministr@mmr.cz), a to dříve než se přeroste v problém „šmejdů“, využívajících finanční tísně vlastníků-důchodců.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.