Vložil lake, 19. Březen 2016 - 6:39

Pane Zvědavec, děkuji za upřesnění.

Vaše stanovy navrhoval blb, který nerozumí tomu co dělá.

  1. Dům byl postaven před rokem 2009. Předpokládám, že už skončila doba, kdy by vlastník mohl reklamovat (vytýkat) developerovi vady stavby. Takže k reklamaci vady jednotky nejspíš nedojde.
  2. I kdyby došlo k takové reklamaci, nikdo s mozkem v hlavě nepřenechá starost o odstranění vad na svém vlastním majetku cizí osobě, která na to nemá ani znalosti, ani čas, ani ochotu, a je jí v podstatě jedno jak reklamace dopadne.
  3. SVJ(2000) není oprávněno vůbec strkat nos do jednotek. Za to přece není placeno. Řekněme, že pan Vomáčka si upravil byt, a teď zjistil, že by se měly reklamovat nedodělky v obkladech koupelny, a taky plovoucí podlahu mu řemeslníci špatně položili. Domnívá se snad někdo, že by SVJ mělo ze společných peněz na správu vyřizovat reklamace týkající se pouze bytu pana Vomáčky??? Ať si to vyřeší sám.

Ty nesmysly o reklamaci vad bytu dal do návrhu stanov neználek, který jen něco opsal odjinud (z NOZ), a ještě to opsal špatně: v NOZ jde totiž o úplně jiné jednotky(2012), které v sobě obsahují také podíly na společných částech! Zákonodárce samozřejmě mínil, že SVJ(2012) bude reklamovat vady na společných částech, nikoliv vady v bytě pana Vomáčky. Proto jsou v NOZ ty „vady jednotek“ uvedeny v množném čísle. Vady na společných částech jsou totiž vždy zároveň i vady všech jednotek(2012).

Ale to hlupákům nevysvětlíte…

Naprosto shodně jako „autor“ vašich stanov jsou zmateni i čeští právníci a soudci: nerozumějí právu, neznají nejen ZoVB, ale ani NOZ a dokonce ani Listinu základních práv a svobod a judikaturu Ústavního soudu. Stádo pitomců, kteří se snaží vykládat zákon, o kterém nic nevědí. Maximálně o tom něco slyšeli na školení od jiných pitomců.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.