Vložil P.V., 4. Březen 2016 - 11:01

Pane Juro, pokud budete setrvávat na svém stanovisku, že společenství nemůže stanovit výši záloh (protože „nikdo ze shromáždění neví kolik vody pan XYZ za běžný rok doma odebral“) místo toho, abyste se snažil se společenstvím výši záloh ujednat tak, aby lépe odpovídala Vašim předpokládaným nákladům, tak se k ničemu neblížíte, nanejvýš tak k soudnímu sporu.

Pan Pub ve svém příspěvku záměrně nebo z neznalosti zcela překroutil znění zákona. Není pravda, že „neurčil li poskytovatel (u Vás SVJ) částku…“, ale právě naopak určí poskytovatel služeb příjemci služeb měsíční zálohy…. Přečtěte si zákon.

Pokud výši záloh již poskytovatel určil (lhostejno zda před rokem nebo více lety), je platná do té doby, než dojde k jinému ujednání, přijetí rozhodnutí či určení záloh, a to v souladu s vnitřními pravidly příslušného společenství. Obecně výše záloh není nijak podmíněna předchozím schválením rozpočtu na další účetní období. Uvědomte si, že žádný celostátně platný předpis nestanoví povinnost každoročně měnit výši záloh. Pan lake Vám již jasně napsal kde máte hledat odpovědi na své otázky.

P.V.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.