Vložil Mimoň (bez ověření), 20. Březen 2018 - 14:35

Dobrý den, 1.) V našem prohlášení vlastníka, nejsou sklepní kóje jasně vymezeny (ve smyslu, která konkrétní kóje náleží ke konkrétmínu bytu), je tam jen uvedeno, že ke každému bytu náleží sklepní kóje odpovídající velikosti jeho spoluvlastnického podílu na společných prostorách. Rozdělení sklepních kójí proběhlo hlasováním na shromáždění a odsouhlasením nadpoloviční většinou, některé byty jsou si velikostně podobné, jen se prohodily velikostně podobné sklepní kóje mezi vlastníky, jak komu vyhovují.Je toto správný postup?

Ustanovení § 1214 obsahuje tuto větu: „Mění-li se však VŠEM vlastníkům jednotek velikost podílů na společných částech nebo mění-li se poměr výše příspěvků na správu domu a pozemku jinak než v důsledku změny podílů na společných částech, vyžaduje se souhlas všech vlastníků jednotek.“

V našem případě však nedošlo ke změně velikosti soluvlastnického podílu všech vlastníků na společných prostorách.

  1. Vzhledem k tomu, že postup v bodě č.1 vyvolává ve vlastnicích pocit nejistoty, že kdykoliv se může na shromáždění nadpoloviční většinou odhlasovat prohození sklepních kójí. Mají zájem, aby došlo ke změně prohlášení vlastníka a kóje byly rozděleny do výlučného úžívání jednotlivých vlastníků. Chápu to tak, že v tomto případě je potřeba dohoda všech vlastníků na rozdělení sklepů a podle našich stanov máme 100% souhlas všech pro změnu prohlášení vlastníka hlasováním na shromáždění.

Poradíte mi, děkuji.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.