změna členů výboru - přílohy k žádosti

Vložil Anonymous, 5. Únor 2007 - 14:55 ::

Dobrý den, můžete mi poradit jaké přílohy je nutné dokládat rejstříkovému soudu k žádosti o změnu člena výboru? Formulář máme stažený, ale nevíme jaké přílohy dokládat. Změna členů výboru byla odsouhlasena vlastníky na shromáždění. Správce, který má s naším SVJ sjednánu mandátní smlouvu požaduje po členech výboru i Výpis z rejstříku trestů, má pro to oporu v nějakém zákoně, vyžaduje to rejstříkový soud? Děkuji za radu, nemohu tyto informace nikde najít.

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Tomba81, 24. Květen 2009 - 19:00

    Dobrý den/večer,
    v minulých týdnech jsem úspěšně absolvoval změnu členů výboru v obchodním rejstříku. Tato změna obnáší několik dokumentů, nemusí být přítomen ani pravník a ani notář při změně ani při schůzi (dle Stanov daného společenství.
    Dokumenty:

    1. vyplněný formulář z portálu „Justice“, s ověřeným podpisem (stačí pouze podpis nového předsedy výboru), ve formuláři se vyplňují a zasílají pouze listy, kterých se změna týká
    2. originál nebo ověřená kopie prezenční listiny ze schůze, na které jste o změně usnesli
    3. originál nebo ověřená kopie „hlasovacího lístku“ o změně členů
    4. originál nebo ověřená kopie dokumentu o odstoupení původních členů
    5. originál nebo ověřená kopie zápisu ze schůze
    6. podpisové vzory nových členů
    7. pokud jde o změnu, kvůli prodeji jednotky, vyžaduje úředník první a poslední stranu ze smlouvy o prodeji jednotky,kde je uvedeno datum zapsaní do katastru


    Všechny dokumenty stačí vyhotovit pouze jednou
    Za celou tuto „srandu“, pokud si ji vyřídíte vlastními silami, zaplatíte max. 500 Kč, a to jsem přehnal,jen když budete potřebovat listiny z katastru, protože kopie jedné stránky stojí 50 Kč.
    Na rejstříkovém soudu Vám ale rádi zodpoví všechny otázky, alespoň já mám takové zkušenosti.
    Tomáš Balcar
    PS: v případě dotazů můžete zavolat v odpoledních hodinách.
    mobil: 790 203 589)

    Vložil lety.g, 2. Květen 2011 - 21:03

    Dobry den, jelikoz jsme provedli zmenu clenu vyboru, potrebujeme tuto zmenu zanest do OR. Chteli jsme se proto zeptat, jakou formu by mely mit podpisove vzory novych clenu. Kdy je nutne uvadet „dokument o odstoupeni puvodnich clenu“? V nejake prirucce jsme se docetli, ze je nutny vypis z rejstriku trestu, je tomu tak? Popr. mate nejake sablony nutne k tumuto ukonu? Velmi dekuji za odpovedi. Zdenek Triska, SVJ Karlstejnska.

    Vložil dorian (bez ověření), 11. Květen 2009 - 22:05

    Dobrý večer měl bych jen jednu otazku při vyplneni formuláře vyplním jen fyzickou osobu?nebo pravnickou?je to strana 3,bod 16 a 23.Děláme výměnu výboru(dosavadně jsou tam tři členi,kteří budou nahrazeni) a začínam to postupně vstřebávat,děkuji za radu.

    Vložil Anonymous, 15. Listopad 2007 - 7:39

    dobrý den, do výboru byli zvoleni stejní lidé, je nuté zapisovat a vymazávat údaje v rejstříku nebo stačí jen uložit do listin rejstříku zápis ze shromáždění, kde byli členové opětovně zvoleni.děkuji Han­ka

    Vložil Anonymous, 26. Říjen 2007 - 14:34

    Dobry den, mam formular z webu (chceme jednoho clena vyboru vymenit za jineho, uz jsme to odhlasovali), mam k tomu zapis ze schuze, kde se to stalo. Ale vsichni tu pisete o plne moci – plne moci na co? prosim napiste, dekuji

    Vložil Anonymous, 20. Březen 2007 - 16:10

    Zdravím, momentálně budeme měnit členy výboru, tak se chci informovat, kde jste stáhli zmiňovaný formulář žádosti o změnu člena výboru, který potřeba doručit rejstříkovému soudu? Díky za informaci.

    Vložil Anonymous, 30. Březen 2007 - 14:13

    prosim Vas nemate formular v nejake civilni forme?To co je na portalu justice mi nejde v zadnem beznem programu otevrit.napr.ve forme Microsoft Office, txt, Adobe…?Diky

    Vložil Anonymous, 31. Březen 2007 - 23:02

    On ten formulář se dynamicky mění podle toho, jak jej vyplňujete. Mění se počet opakování jednotlivých částí apod. Proto není možné jej exportovat do PDF nebo nečeho podobného.

    Vložil HonzaT, 30. Březen 2007 - 14:24

    Pokud to chcete vyplnit na PC, tak si musíte stáhnout ten program: http://datalot.justice.cz/…iller_cz.exe

    Vložil Anonymous, 13. Únor 2007 - 8:49

    Dobrý den, děkuji za vaše reakce, mám už jen jeden dotaz – proč se všechny dokumenty dávají ve dvojím vyhotovení, nestačily by 1×?

    Vložil HonzaT, 14. Únor 2007 - 8:39

    Vyplývá to z § 38k ObchZ: (1) Podnikatel zapsaný v obchodním rejstříku předloží bez zbytečného odkladu od vzniku rozhodné skutečnosti rejstříkovému soudu do sbírky listin zakládané listiny, a to ve dvojím vyhotovení. Listiny, jimiž se nedokládají zapisované skutečnosti (§ 32 odst. 2), se předkládají v jednom vyhotovení.

    Vložil HonzaT, 6. Únor 2007 - 4:48

    Přikládá se:

    • Zápis o průběhu schůze ve dvojím vyhotovení, včetně presenční listiny a pozvánky
    • Zápis ze schůze výboru, na kterém byly rozděleny funkce ve výboru (předseda, místopředseda), pokud se ty funkce měnili, ve dvojím vyhotovení (to neplatí jestli jste třeba měnili jen člena výboru za člena výboru nebo to rozdělení funkcí odhlasovalo přímo shromáždění)
    • Podpisové vzory nových členů výboru ve dvojím vyhotovení (s úředně ověřenými podpisy)
    • Výpis z rejstříku tam taky dáváme, ale nevím, jestli je to nutné
    Vložil Anonymous, 16. Červenec 2007 - 19:47

    Dobrý den. Chci se jenom zeptat, jestli existuje formulář na podpisové vzory nových členů výboru nebo jakou formou to může být fakticky provedeno. Nemám totiž nejmenší tušení, jak tyto odpisové vzory členů výboru mají vypadat. Děkuji RM

    Vložil Anonymous, 17. Červenec 2007 - 5:58

    Před pár týdny jsem uspěšně podal žádost u soudu o změnu 2 členů výboru. Stačil originál formulář z webu a na něm úředně ověřené podpisy, pro každého člena jsme podali jednu žádost. Jako přílohu jsme dali zápis ze schůze + plné moci, jen v kopii a neověřené. Vše prošlo OK.

    Vložil recepice, 11. Červen 2008 - 12:24

    Dobrý den,

    máme jednoho člena výboru, který již ve výboru nechce býr a sám podal odvolání k soudu spolu se zápisem ze schůze, kde to všichni vzali na vědomí a souhlasili s jeho odstupem, jenže tento jeho krok trvá už skoro 2 roky. Je možné, že by to u soudu trvalo tak dlouho?? On nám teď dělá samé naschvály, rádi bychom ho už měli z výboru pryč. Co dělat?

    Vložil AnonymousJarek SVJj (bez ověření), 11. Červen 2008 - 14:02

    Moje zkušenosti jsou řádově cca do 2 týdnů se ozvou z obchodního rejstříku. Nové stanovy vzali na vědomí dokonce do 4 dní. Jarek SVJ

    Vložil recepice, 11. Červen 2008 - 17:26

    Asi nám to tedy bude dělat právě naschvál, jelikož nechce výměnu výboru. Nikdo jiný se mu tam nelíbí!

    Vložil Anonymous, 6. Únor 2007 - 1:55

    Přiložil bych zápis ze shromáždění (včetně prezenční listiny), ve kterém byl zvolen nový člen. Co se týká výpisu z rejstříku, tak zde si nejsem zcela jistý, ale co tak vím, tak se k tomu přikládá. Zda to má oporu v zákoně – nevím.

    Vložil AnonymousssJarekSVJJ (bez ověření), 11. Červen 2008 - 17:53

    2× zápis ze shromáždění , kde byl zvolen popř. odvolán člen výboru, samozřejmě s prezenčníma listinama. 1× podpisový vzor nového člena výboru – ověřený podpis To jsou přílohy návrhu na změnu v obchodním rejstříku, na tom návrhu ověřený podpis minimálně předsedy, u nás to podepisujeme dva a pro jistotu oba dva ověřené podpisy. S pozdravem JarekSVJ P.S.: výpis z trestního rejstříku po nás nikdy KS nechtěl a to už jsme za 8 roků dělali změn několik.

    Vložil AnonymousssJarekSVjj (bez ověření), 11. Červen 2008 - 18:43

    Ještě jsem zapoměl , že přílohou musí být i pozvánka na shromáždění stačí 1X Jarek SVJ

    Vložil recepice, 11. Červen 2008 - 18:33

    Začínáme bojovat za lepší SJM, nikdo nic nezná a výbor nikomu nic nevysvětlí. Začínám se trochu orientovat, ale zatím jsem se nesetkala s prezenčními listinami. Prosím, můžete mi to vysvětlit! Díky! Eva Mešinová

    Vložil AnonymousssJarekSVJJ (bez ověření), 11. Červen 2008 - 18:41

    Prezenční listina je listina, která je přílohou schůze shromáždění popř. schůze výboru. Je na ní seznam všech vlastníků popř. členů výboru,může tam být i jejich podíl na společných prostorech což znamená i sílu jejích hlasů. A samozřejmě podpis. Prezenční listinou dokladujete účast.Jarek SVJ.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".