Vložil lake, 28. Únor 2016 - 21:52

Pane další blbe či trolle, do otopného tělesa jde voda teplejší. Z otopného tělesa odchází studenější. Část dodaného tepla se tedy dostala mimo uzavřený systém, takže se spotřebovala. Otopné těleso je tedy spotřebič.

K Vašim nesmyslným příkladům:

  • Hlupáčku, plynový spotřebič samozřejmě spotřebovává energii, vázanou v dodávaném plynu. Množství energie dodané v plynu si najděte v tabulkách, je to podle druhu plynu kolem 34 MJ/m3. Samozřejmě, že tento spotřebič odevzdává teplo do okolí.
  • Otopné těleso zase spotřebovává energii, vázanou v dodávané topné vodě. Množství energie dodané v teplé vodě si najděte v tabulkách; při tepelném spádu 1°C je to kolem 4.15 MJ/m3. Samozřejmě, že tento spotřebič odevzdává teplo do okolí.
  • Každý spotřebič elektřiny také spotřebovává energii, vázanou v rozdílu potenciálů mezi vodiči v elektrické síti. Nevíte zjevně co je to elektřina. Vraťte se do šesté třídy, asi jste chyběl v hodinách fyziky. Samozřejmě, že tento spotřebič odevzdává teplo do okolí.

Zjevně také nevíte jak je to z legislativního hlediska. Zákon č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, považuje dodávku plynu za dodávku energie. Pro účely tohoto zákona se rozumí nakládáním s energií výroba, přenos, přeprava, distribuce, rozvod, spotřeba energie a uskladňování plynu, včetně souvisejících činností (§ 2). Také v § 7a odst. 4 tohoto zákona se souhrnně a bez rozlišení píše o dodávkách elektřiny, plynu a tepelné energie.

Zjevně nevíte ani to, že zákon č. 458/2000 Sb., energetický zákon, vyjmenovává energetická odvětví, kterými jsou elektroenergetika, plynárenství a teplárenství (§ 1). Zákon klade zcela na roveň „distribuci elektřiny, distribuci plynu nebo rozvod tepelné energie“ (§ 2).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.