Vložil Magda3 (bez ověření), 3. Leden 2016 - 16:57

Poznámko, můžete mi vysvětlit, jak mají fungovat nástroje na nápravu špatného fungování SVJ? Opravdu si myslíte, že kontrolní komise může něco vyřešit. Tento orgán mi přišel vždy naprosto zbytečný. Nepotřebuji KK, chci si kontrolovat svůj majetek sama a žádné další mezičlánky k tomu nepotřebuji. Pokud členové KK vědí co mají kontrolovat, ať to kontrolují jako vlastníci. Jde jen o další orgán, který je k ničemu.

Právo iniciovat svolání. Ano to mám. Mohu i předkládat návrh usnesení. 25% vlastníků neseženu. Návrh usnesení jsem předložila. Ještě před zasláním pozvánky jsem poslala výboru. Když se v pozvánce můj návrh neobjevil, rozeslala jsem ho všem vlastníkům. Myslíte, že o tomto návrhu bylo hlasováno? Na shromáždění jsem se dozvěděla, že program shromáždění je věcí výboru. A co myslíte že na to vlastníci? Věří výboru. Jsou to opravdu takoví tupci? Né, nejsou. Jenom jsou líní se podívat do zákona. A to ho nosím na shromáždění sebou. Co s tím? No mohu jít k soudu. Pravda.

Na shromáždění se nevyřeší vůbec nic. Není tam na to prostor ani čas. Nikdo neví, jak má SVJ vlastně fungovat. A pokud napíšu, že SVJ je sluhou vlastníků, dozvím se, že jsem nevychovaná a neuctivá k práci členů výboru. Je to marné. Je to marné. Je to marné.

Nemám čas ani chuť, obcházet 100 vlastníků a dožadovat se dodržování zákona. Bylo by fajn mít nějakou organizaci, která by byla nápomocná při řešení takových sporů. Je úplně jasné, že nevyřeší úplně všechno. Ale možná by někteří osvícení vlastníci slyšeli na názor odborníků. Já tady žádné odborníky v tomto oboru nevidím. A to by mělo být, dle mého názoru, základním cílem takového sdružení. Mít odborníky v oboru, kteří budou hájit práva vlastníků na všech frontách.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.