Vložil Magda3 (bez ověření), 3. Leden 2016 - 10:35

SVJ Hr, pokud je někdo v menšině, či dokonce sám, tak to neznamená, že má držet ústa a krok, nebo byt prodat, nebo jít pracovat do výboru. To nemá se soudností nic společného.

Vaše přirovnání k odborům ani trochu nesedí. Pokud chcete přirovnání, pak půjde spíše o svaz podnikatelů, kteří stojí na druhé straně barikády.

A samozřejmě, že ve svazu mohou být i členové výboru. I člen výboru je v drtivé většině vlastníkem. Proč by tam neměl být?

Jde mi o to, aby tam seděli odborníci, kteří budou znát právo, judikaturu a budou se bytovou problematikou zabývat. Většina vlastníků zákony nezná a ani nemá možnosti a schopnosti vše nastudovat a pochopit. Pro advokáty nejde o lukrativní kauzy a tak se tím nezabývají. Vlastník nemůže sehnat nikoho, kdo by mu poradil a pomohl. Přitom je nás několik milionů. Proč tedy nezaložit svaz vlastníků? Takto za nás necháváme rozhodovat ministerské úředníky a právníky, kterým jsou ve skutečnosti naše práva dost fuk. A také svazy družstev a SVJ. Nedivme se pak, jak to dopadá?

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.