Vložil anon (bez ověření), 23. Prosinec 2015 - 13:54

Tak například:

  1. Od 1.1.2014 máme dvojí jednotky (dle BytZ a dle NOZ), ale SVJ máme jen jedno dle NOZ, proto musí všechna SVJ přizpůsobit stanovy. Staré a nové jednotky budeme mít ještě mnoho desetiletí. Nebudeme mít staré a nové SVJ, to bychom nemuseli rušit BytZ. Protože BytZ byl zrušen, nelze hovořit o žádných starých SVJ, jsou jen nová SVJ dle NOZ. I když SVJ nemá speciální ustanovení v přechodných ustanoveních NOZ, nevznikají pochybnosti, že SVJ se řídí od 1.1.2014 pouze NOZ.
  2. Pokuty. Zkuste dát do stanov pokuty, ničemu to nevadí. Stanovy jsou smlouvou. Chtěli jsme dát pokuty přímo do NOZ a NV366, ale neprošlo to. Pokuta ale nesmí být šikanózní a ne kvůli drobnostem. Pokuty dávat jen za nesplnění povinností, které má ze zákona vlastník nebo SVJ, např. za neoznámení změny počtu osob, nesdělení jména nájemce, nesplnění povinnosti umožnit nahlížení apod. Opatrně s pokutami za kouření či zvířata ve společných prostorách.

3.Služby lze zahrnout pod správu domu v širším slova smyslu. 4.Stará SVJ nemusí měnit název. Název „Společenství pro dům Jablonecká 711“ není možný, je zaměnitelný, v ČR může být i jiný dům Jablonecká 711. Název musí být minimálně „Společenství pro dům Jablonecká 711, Praha 9“ – pak bude nezaměnitelný.

Mám pokračovat? A nevyhrožujte, já strach nemám. Může si ta pani vykládat co chce, pro mě není autorita.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.