Vložil Ludmila, 25. Listopad 2015 - 23:49

Děkuji za odpověď. Bohužel v našem SVJ se v předpisu uvádí jednou částkou nazvanou náklady na společné hospodaření domu – v tom je vše (pojištění, správa domu, účetnictví, revize, opravy …), částka je odvozena od m2(vel.vl.podílu) a tuto částku navýšilo představenstvo o částku, která koresponduje se splátkou úvěru vč. zmíněných balkonů (úvěrem to tedy SVJ nenazývá, to jsem udělala teď já, protože se v podstatě o nic jiného stejně nejedná – zhodnotili náš majetek, tak samozřejmě musím platit, ale bez balkonů, které nejsou společné). Dalšími částkami měsíčního předpisu jsou služby (ÚT,voda,el.STA…).

Balkony ve společných částech v Prohlášení nejsou zmíněny. To znamená, že balkon je stále ve vlastnictví vlastníka a žádný nový katastrální zákon to nemůže zvrátit sám o sobě.

Možná pro pobavení – na schůzi shromáždění byla přizvána notářka, ačkoliv podle rejstříku, kde jsem se osobně u soudu ptala, nebyla přítomnost notáře nutná. Paní předsedkyně při představování notářky rovněž všechny seznámila, že notářka je přítomna hlavně kvůli mně, protože mám výhrady k úvěru SVJ a nesouhlasím žádný rok se závěrkou, má o tom už celý fascikl a že odmítá se mnou komunikovat a rovněž to doporučila správcovské firmě.

No, co se dá dělat, vypadá to, že jsem nerudná stará baba, která nemá co na práci a chce škodit. Nikdo z přítomných ani nemuk. Mám to vůbec zapotřebí? Jsme od jara do zimy na chalupě, asi tam odjedeme hned.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.