Vložil Dvorák (bez ověření), 5. Listopad 2015 - 10:00

Mně ty částky přijdou přiměřené. Samozřejmě záleží na velikosti bytu. Pro 50m2 byt jsou vysoké, pro 200m2 byt jsou nízké. Asi je také důležité si uvědomit, že toto není vyúčtování. A teoreticky je možné, abyste měsíčně platila podle jiných pravidel (m2, osoby, měřáky, …) než podle jakých se bude dělat vyúčtování.

K té logice rozpočítání dle m2. Zkuste si představit dům (není to svj), kde máte dvě jednotky. Jedna má 90m2 a druhá má 10m2. V domě je společná recepce i s recepčním, dále je to střeženo bezpečnostní službou, máte tam požární hlásiče a napojení na PCO.

Podle čeho rozpočítáte jednotlivé náklady? Logika rozpočítání dle m2 (to je vlastně to samé jako podíly) říká, že více má zaplatit ten, kdo má větší podíl na společném majetku. (bude se líbit té malé jednotce)

Pokud byste to rozpočítali podle osob, tak shodou okolností tu 10m2 jednotku obývají 4 osoby, zatímco tu 90 m2 pouze jedna osoba. (tak to se bude líbit velké jednotce).

Pokud to rozpočítáte rovným dílem 1:1, tak se to asi bude líbit velké jednotce.

Co tím chci říci? Že neexistuje absolutně spravedlivé rozpočítání nákladů. Ale ta pravidla si určují vlastníci a vahou svého podílu a přesvědčovacími schopnostmi, můžete hlasováním tato pravidla upravit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.