Vložil Jar (bez ověření), 30. Říjen 2015 - 10:50

Pane LAKE,

„Elektronický systém, který zabezpečuje vstup hlavním vchodem a garážemi majitelům bytů, či rodinným příslušníků do našeho domu má kapacitu 458 čipů. Tato kapacita je v současné době vyčerpána. Jinými slovy nemohu nikomu v domě vydat zcela nově naprogamovaný čip. Mohu pouze vyměnit poškozený či ztracený čip za nový. Z toho také plyne, že v žádném případě nemáte nárok na tolik čipů, kolik by se Vám hodilo. Bohužel jsme tento systém podědili od zhotovitele našeho domu a nic s tím nejlze dělat. Kapacita se také nedá navýšit. Zkrátka a dobře chtít čipů můžete kolik chcete ale nový nedostanete. Však nevěšte hlavu, šance zde je. Když se Vám podaří přemluvit nějakého majitele bytu,zda by Vám čip nepřenechal pro potřeby Vaší rodiny máte vyhráno. Pak Vám velmi rád a ochotně v systému tento čip přidělým.“

Pane Lake, zkusme tu odpověď rozebrat větu po větě, ano? Obsahuje zřejmě spoustu nepravdivých informací, navíc, tak arogantní odpověď od sluhy já bych tedy neakceptovala.

Vaše právní rada jistě je správná, o tom s Vámi nepolemizuji, ale pokud je kapacita systému nedostačující, lze s tím něco dělat, třeba systém změnit, navíc nevíme mnoho informací, jak sám uvádíte, co mne na tom šokuje je jednání zástupce SVJ, tedy odpověď sluhy, jak SVJ často označujete. Zkrátka, takhle sluha nejedná, vzpomeňme si na Saturnina. Připadá mi pro tazatelku ponižující, aby se doprošovala sousedů, které třeba ani nezná, nabízela za čip úplatu atd. Jasně že jí nikdo nepřenechá, raději si ho bude syslit doma, co kdyby se někdy hodil a čipů je málo.

Psalo se tu o tom, že nelze omezovat počet klíčů/čipů, které vlastník bytu potřebuje a SVJ by samo mělo přijít s návrhem, že kapacita je nedostačující případně vyzvat vlastníky, zda nemají prozatím volný čip. Jak se představujete, že bude paní postupovat, obcházet sousedy, zašle jim všem doporučený dopis, na své náklady, samozřejmě atd, atd.

Potěšil jste mě zařazením mezi místní blbečky, ale ten statutár, co paní odepsal, to bude jistě inteligent, když jí „přidělý čip“, co říkáte?

Doufám, že paní napíše, jak věc řeší. Co když žádný volný čip nesežene?

Mně se prostě nelíbí, že straníte arogantnímu slouhovi,

S úctou

Jar

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.