Vložil lake, 25. Říjen 2015 - 5:42

Theodor napsal: „kdo tvrdí, ten prokazuje“.

Pan Theodor je právní analfabet. Zůstalo mu skryto, že negativní tvrzení se zásadně neprokazuje. Ono přece ani nelze nějak prokázat! Je to naopak, pane Theodore: Tvrdíte, že SVJ má zákonnou povinnost? Prokažte to tedy! Je Vaší povinností to prokázat, jestliže to tvrdíte.

Já po Vás například také nechci, abyste prokázal, že jste neznásilnil nezletilou školačku. Protože to prokázat nemůžete, nejde to. A nebudu po Vás ani požadovat, abyste pro příklad jmenoval alespoň jednu nezletilou školačku, kterou jste neznásilnil. Protože uvedení jednoho jména by nemělo žádný smysl. Nebyl by to důkaz.

Jste to naopak Vy, kdo je povinen prokázat, že Vámi tvrzená zákonná povinnost existuje a je uvedena v některém celostátně platném právním předpisu. Prokažte to tedy. Ten, kdo tvrdí, že zákonná povinnost neexistuje, nemusí prokázat vůbec nic. Ani já, ani paní Magda, nemusíme naše negativní tvrzení prokazovat. Protože negativní tvrzení se neprokazuje. Negativní tvrzení ani prokázat nejde. Kapišto? Přečtěte si někdy nějakou učebnici základů práva.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.