Vložil lake, 20. Říjen 2015 - 15:49

Koeficiente, samozřejmě nemáte pravdu. Nikdy jste asi nerozúčtoval, jinak byste to věděl. Pravidla musí být natolik srozumitelná, jednoznačná a určitá, aby si kterýkoliv odběratel služby mohl provést celý výpočet a dojde ke shodnému výsledku.

Když jsem se před lety ptal na družstvu (které nám tehdy provádělo rozúčtování) na pravidla rozúčtování, došla řeč na koeficienty. Dostal jsem jejich seznam. Dozvěděl jsem se: místnost rohová = 10%, místnost pod střechou = 15%. Následoval můj dotaz: a co místnost, která je rohová a pod střechou? Co s těmi koeficienty budete dělat? Jak je budete kombinovat? Sčítat, odečítat, dělit, násobit? A jaká hodnota se bude těmi koeficienty upravovat? Ta hodnota se má po uplatnění koeficientů zvýšit, nebo snížit?

Nevěděli. Zavolali dalšího úředníka. Pak vedoucí střediska. Pak náměstka. Pak mi řekli, ať přijdu za týden, že to mezitím zjistí u programátorů. Vůbec netušili co dělají – a přitom toto družstvo rozúčtovalo služby pro stovku družstevních domů a pro desítky SVJ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.