obtěžování kouřem a smradem z cigaret

Vložil Rostislav Kubesa (bez ověření), 20. Září 2015 - 9:13 ::

Dobrý den.
Moc se mi líbí, jak se budejí dětská hřiště, cyklotrasy, jak se opravují parky, jak se vysazuje zeleň atd. Je fajn, že děti i s rodiči mají kde jít na vzduch. Co nás trápí je to, že sice chodíme ven co to jde, o víkendech jezdíme na hory,ale při návratech domů nám to doma smrdí jak v hospodě V. cenové skupiny, díky nájemníkovi, který kouří na balkoně, nebo z otevřeného okna. Jsou sice možnosti: vůbec nevětrat / ani okno, balkón, ani ventilačku, což v těch vedrech nebylo dost možné a být ve vydýchaném bytě, a nebo větrat a mít v bytě smrad z cigaret. Je to už nesnesitelné, je to do hodiny i 3× a v kteroukoliv denní či noční hodinu. Obtěžuje tak smradem a kouřem několik obyvatel domů. Víte, je smutné, když Vám doma vlatní děti říkají, že už tady nechtějí bydlet, že jim to v pokoji smrdí, atd. Tá bezmocnost, když nemáte páku jak to zvrátit. Nikdy jsme v domě netušili, jak jeden bezohledný kuřák může tolika lidem obrátit život naruby a tak znepříjemnit bydlení. Už dvě rodiny uvažují kvůli němu o odstěhování z domu Přitom se jedná o malý dům s 12 byty. Parkrát jsme se ho snažili požádat, jestli by to mohl omezit a aspoň v noci nekouřit, tak jeho arogantní odpověď byla: že on si může dělat na balkoně co chce, nebo že se nebude omezovat. Dokonce nám to napsal i písemně, že se s námi na toto téma odmítá bavit. Maximálně co je schopný dělat je to, že nám v domě poplival dveře od bytu. Jednali jsme už i s majitele bytu, ten nám okorát řekl, že se si se svým nájemníkem promluví, ale že mu nemůže nic zakazovat. Ale neděje se vůbec nic. Prosím Vás, moje žena má roztroušenou sklerózu / nebudu popisovat tuto nemoc/, ale stav této nemoci zhoršuje kouření, jak aktivní tak pasívní. Vedle v bytě jsou obtěžování kouřem a smradem bezohledného nájemníka malé děti, v dalších bytech mají zamořené smradem dětské pokoje, ložnice. Přece není možné, v dnešní době, kdy jsou studie o tom jak je pasivné kouření škodlivé a nebezpečné, jen tak si nechtat všechno líbit. Dost pracují mezi lidmi a tento problém mají stovky rodin / troufám si říct, že v rámci Ostravy- Poruby to budou i tisíce/. Je se možnost nějak bránit, něco dělat s tím problémem, který znepříjemňuje život tolika lidem. Nikdo kuřákům nebrání ničit si zdraví a smrdět, ale ať si smrdí doma nebo venku , a ať neobtěžují a neničí zdraví dalším lidem,nikdo jim o to nestojí.
Stačí se podívat na internet na různá fóra k tomuto tématu, jedná se opravdu o obrovské množství lidí, které tento stav štve. Jsou tam samozřejmě i reakce kuřáků : např. ať jsou nekuřáci rádi, že mohou kouřit zdarma/ pasivně/, ušetří za cigarety, nebo že se máme odstěhovat někde do lesa atd. Všichni nekuřáci, kteří chtějí bydlet v nezakouřeném bytě opravdu nemají na to se stěhovat do rodinného domku do lesa.
Děkuji za radu, co dělat, jestli je nějaká právní ochrana nás nekuřáků před bezohledností kuřáků. Nebo jestli by jste nechtěli jako stát s tím něco dělat.
Děkuji. Za všechny zoufalé lidi, kteří jsou obtěžování kouřem a smradem bezohledných kuřáků.

Rostislav Kubesa

Karla Pokorného 1287/5

Ostrava – Poruba

708 00

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Pepík (bez ověření), 21. Září 2015 - 5:30

    Nedávno se tady objevil tento příspěvek.

    http://www.portalsvj.cz/…em-z-cigaret

    Vložil Helena Innemann (bez ověření), 30. Květen 2017 - 23:32

    Podat zalobu na mestsky urad jako prestupek na to jsou zakony a paragrafy zaplati pokutu a ponauci se bezohledny sobec.Mame neco obdobneho ,ale po tom co jsme upozornili ,ze to predame na komisi k mestske je kludrk.Drzim palce Helca

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".