Vložil Pavel, 6. Září 2015 - 19:33

Vítku,

státní správa uznává pouze jeden druh SVJ a to podle NOZ. O starých SVJ tak nějak polovičatě tvrdí, že jsou podle NOZ. Uvést výslovně to nechce.

Mimo 67/2013 Sb. je to např. v §2/1/g vyhlášky 504/2002 Sb. kde se uvádí, že podle této vyhlášky účtují „společenství vlastníků jednotek podle občanského zákoníku“. Kdyby se státní správa domnívala, že snad existují i stará SVJ, tak by vypustila „podle občanského zákoníku“. S argumentem racionálního zákonodárce lehce dospějete k názoru, že minimálně MF se domnívá, že všechna SVJ se řídí bytovým spoluvlastnictvím.

Zákon 67/2013 Sb. vytvořilo MMR a schválili ho půlmozci. Takže již druhé ministerstvo se domnívá, že existuje jen jeden druh SVJ. Že by se něco domnívali půlmozci nepíšu, to by bylo mimo realitu.

Nejčerstvějším důkazem je návrh novely NOZ, který připravilo Ministerstvo spravedlnosti. Ze znění přechodného ustanovení o tom, že stará SVJ nemusí změnit název také jednoznačně plyne, že se MS domnívá, že existuje jeden druh SVJ. Půlmozci to schválí, protože novela řeší pro vrchnost důležitější věci než nějaká SVJ.

Návrhy na jednu větu novely, kde by se postavilo najisto čím se řídí stará SVJ, jsou opakovaně odmítány. Někdo by se potom mohl domnívat, že NOZ má chybičku a to ješitové nedokáží připustit.

A tak je situace taková jaká je. Pohrdání státních úředníků a půlmozků obyčejnými občany je evidentní.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.