Vložil Korky0202, 24. Červenec 2015 - 5:19

Vážený pane lake,

prosím, nevytrhávejte věty z kontextu a nepiště něco, co není pravdou.

Ad1) Absolutně ignorujete tazatelovu větu:

Jsme nově vzniklé SVJ, předtím byla smlouva na Bytové družstvo, nyní jsme 24 bytů, z toho cca 70% v osob. vlast. a zbytek vlastní družstvo.

Ad2) Absolutně nechápete o čem je dané hlasování či souhlas, tedy nejde v tomto případě pouze o hospodaření se společnou věcí. Najděte mi jediný právní předpis, který mi ukládá platit daně na základě toho, že o tom rozhodne jiná fyzická osoba (či většina) a nikoliv zákon. Tímto rozhodnutím pronajmout něco za úplatu mi tuto povinnost vnucujete, nejste zákon.

Ad3) Překrucujete fakta a snižujete se na úroveň diskutujících, kteří záměrně mění citace, celá věta zněla:

Daně a poplatky lze ukládat jen na základě zákona, nikoliv na základě rozhodnutí většiny, což tímto VAŠÍM rozhodnutím činíte.

K vašemu hodnocení v tomto bodě se nevyjadřuji, není k tématu.

Ad4) Opět zde uvádíte něco, co nikdo nenapsal, ani nenaznačil:

Tazatel – chci se zeptat, zda může výbor SVJ podepsat smlouvu, kdy máme na střeše domu (společné prostory) anténu od operátora a za ní máme zisk ve formě ročního nájmnu. Jsme nově vzniklé SVJ, předtím byla smlouva na Bytové družstvo, nyní jsme 24 bytů, z toho cca 70% v osob. vlast. a zbytek vlastní družstvo.

Nelze tedy použít § 546. Tazatel nedefinoval osoby, které se skrývají za výrazem „za ní máme zisk“, může se mylně domnívat, že se jedná o SVJ. Nevíte to VY, ani já.

Navíc píšete: Kdyby nesouhlasili, nejspíše by nechtěli, aby SVJ dojednalo s operátorem stejnou smlouvu i do budoucna.

Zatímco tazatel píše: Operátor smlouvu připravil pod hlavičkou SVJ.


Vraťme se však k tazatelovu dotazu:

Je nutné si uvědomit, co daný souhlas vše obsahuje. Zde nejde pouze o nájem dané střechy třetí osobě, která zde bude provozovat (či z minulosti, kdy byl jiný právní stav věci, provozuje) zařízení pro jiné třetí osoby, než jsou vlastníci. Daný souhlas představuje pro vlastníky to, že souhlasí s tím, že v podstatě začínají KAŽDÝ SÁM vyvíjet nějakou ekonomickou činnost, a tím jim vznikne i daňová povinnost.

A to jsou věci, ke kterým nemůže dát souhlas, ani je rozhodnout osoba třetí, či nějaká většina.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.