Vložil Korky0202, 27. Červen 2015 - 18:06

A koho tedy zastupuji jako člen statutárního orgánu společenství vlastníků domu, jejímž jsou vlastníci členy na základě toho, že jsou vlastníkem bytové jednotky?

Ve Stanovách může být například toto: Řídí a organizuje běžnou činnost společenství vlastníků a rozhoduje ve věcech spojených se správou domu a s předmětem činnosti společenství vlastníků s výjimkou těch věcí, které jsou podle právních předpisů ve výlučné působnosti shromáždění, anebo si je shromáždění k rozhodnutí vyhradilo.

Pokud daná elektroinstalace je společná, tak je to v zájmu všech i dotyčného vlastníka, aby nepřišel k úrazu.

Nikomu žádné kapky nedávám, pouze říkám, že je nutné dodržovat nějaká pravidla a věřte, že to nedělám kvůli tomu, abych někomu ukazoval jakou mám „moc“. Dělám to kvůli tomu, aby vše proběhlo v pohodě ke spokojenosti všech vlastníků, včetně toho, kdo chce mít nové dveře, aby nedošlo ke škodám na společném majetku. A věřte, že je lepší to řešit na jednání výboru v klidu, než se o tom bavit někde na chodbě. Nehledě na to, že tam vlastníka, který chce něco upravit, můžete seznámit s dokumentací domu apod.

Zaplať Bůh, zatím jsem nikdy nemusel řešit to, že by někdo nepřišel, či by mne vyhodil od dveří, když jsme chtěli něco řešit. Vše je o komunikaci.

Já žádný problém nemám, pouze předávám své zkušenosti. To, že Vám se něco nelíbí, je možné. Ale to není můj problém.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.