Vložil lake, 14. Červen 2015 - 6:38

Předsedkyně je zmatkářka, ostatně zmatkujete v domě úplně všichni.

Vlastníci jednotek se v roce 2011 dohodli, že rekonstrukci elektroinstalace budou hradit nikoliv podle spoluvlastnických podílů, nýbrž paušálem na jednotku. Šlo o dohodu v souladu s § 15 ZoVB. SVJ bylo povinno podle ní postupovat.

Dnes už na tom nelze zpětně nic změnit.

Dohoda je nepochybně platná a účinná; už se podle ní přece dávno rozúčtovalo. Šlo by to zvrátit opět jen dohodou všech. Předsedkyně SVJ ovšem není oprávněna strkat nos do dohody vlastníků jednotek. To je pouze věc mezi nimi navzájem.

Jenomže – vy popletové – si neuvědomujete, že vlastníkům se sice odepsaly z jejich záloh shodné částky, ale tím nastal stav, kdy výše záloh na správu domu už neodpovídá spoluvlastnickým podílům. A tak to trvá od roku 2011 dodnes. Jde o absurdní stav, kdy někteří mají na zálohách přeplaceno více, jiní mají složené zálohy dlouhodobě nižší než by měly být.

Proto jsem napsal, že předsedkyně je zmatkářka. Měla ihned po odepsání příspěvku na elektroinstalaci předepsat vlastníkům zálohy na správu ve změněné výši, aby se složené zálohy každého vlastníka opět vyrovnaly podle spoluvlastnických podílů. Dodnes to nemáte vyřešené, a to uplnuly už 4 roky.

Změnu předpisu záloh mohl výbor provést kdykoliv a nepotřeboval k tomu ani souhlas shromáždění, ani souhlas dotčených vlastníků jednotek.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.