Vložil SVJ Haškovka, 15. Květen 2015 - 13:31

Diskuze se nám zajímavě vyvinula.

Děkuji p.Lake za názor a návod. (nakonec ale stejně dojde na výplatu větších částek v hotovosti, jen by asi bylo možné započíst zpracování, vyúčtování, výběr, výplatu atd. to vše např ve výši 10% z částky zaslané na účet svj bez právního důvodu. To by mohlo vlastníky odradit, protože nám nepřejí ani jedinou korunu, kterou za práci pro svj dostaneme. A to to děláme za 2000/rok každý ze tříčleného výboru :D )

z mnoha dotazů odpovím sám na jeden: ´´Nechápu podstatu dotazu, přeplatek se po vyúčtování bez vyzvání vrátí´´

Ano, vrátí, ale vzhledem k požadavku přiměřenosti záloh nám nepřijde přiměřené vracet v některých případech v hotovosti více než dvě třetiny zaslaných prostředků (20.000) a celkem již pro letošek zmíněných 200.000,–. Je to zbytečně velká zodpovědnost a práce, kterou prostě nechceme dělat, když to není nutné.

´´Nic vlastníkovi jednotky nebrání, aby hradil dopředu´´ samozřejmě že nebrání, několik jich toto taky dělá. Ale po dohodě s výborem a s účetní. To je totiž něco úplně jiného zaplatit částku dle předpisu v násobku měsíců a toto sdělit.

V mnou dotazovaném případě jde podle mě pouze o zabedněnost některých vlastníků, protože odůvodnit své počínání nedokázali, prostě chtějí platit podle původních předpisů bez ohledu na to, že náklady na poskytované služby klesly na polovinu. A nejsmutnější je, že tento boj se odehrává s vlastníkem, který výstavbu vlastní kotelny úspěšně dva roky oddaloval, úspory zpochybňoval a když je má ve vyúčtování černé na bílém, zpochybňuje je dál neakceptováním jednoduchého matematického výpočtu (předpis = náklady loňska /12×10% )

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.