Vložil Evík, 21. Červenec 2015 - 7:35
Lake moc děkuji za odpověď. Celý můj problém je poněkud složitější, ale odpověď, kterou jsem potřebovala jsem dostala. Opravdu moc děkuji za všechny rady, které jste mi tomto webu už dal. Beru na vědomí § 573 NOZ a pokutu jsem SVJ vyměřila tedy bez dnů uložení zásilky na poště. Jsem asi zbytečně příliš předpojatá vůči smluvnímu správci SBD POKROK a vše a priori považuji za pokus mě ošálit. Ale věřte, že k té nedůvěře mám oprávněný důvod. Za rok 2014 mi totiž byla včera doručena již 3. verze vyúčtování záloh.
  • první doručená již koncem dubna. Ta mě ovšem zvedla ze židle a okamžitě jsem žhavila tel. drát a úřednici na SBD POKROK jsem sjela na 2 doby. Položky v tomto vyúčtování v sobě totiž měly i velmi nepovedený pokus mi naúčtovat dluh roku 2013 (bývalého, již zemřelého vlastníka), který se SVJ nepovedlo vymoci v dědickém řízení. Než jsem stačila napsat oficiální reklamaci, SBD POKROK (mnou sjetá úřednice)zaslalo další verzi vyúčtování záloh.
  • další vyúčtování mi došlo až v polovině května, (tedy již po zákonné lhůtě), ale zde bohužel SVJ použilo náměry z vodoměru, který je již více jak rok odmontován a certifikovaný jako neplatný.
    • poslední vyúčtování mi bylo doručeno včera. Toto vyúčtování se mi již jeví jako správné a dokonce i doložené všemi podklady jak jsem požadovala.

      K uložení na poště dodávám, že od dubna do pozdního podzimu jsem na chatě odkud dojíždím do práce. Poštovní schránku v místě trvalého bydliště kontroluji každý týden. Tudíž je tam to uložení na poště. Chápu, že vyúčtování se tedy mohlo dostat do mé sféry dříve.
      I tak jsem včera SVJ uložila pokutu za prodlení 69 dnů. Celé je to ještě komplikované o to, že v bytě nebydlím, ale pronajímám ho. Potřebuji tedy udělat i vyúčtování služeb svému nájemníkovi, od kterého vybírám zálohu. Lake ještě jednou moc děkuji za všechny rady. Evík.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.