Vložil Magda3 (bez ověření), 8. Květen 2015 - 15:05
Jar,

a zkuste domyslet, jak by to mělo vypadat. Čemu by mohl pomoc kontrolní orgán? Budou tam chytřejší lidé, než u soudu? Nebo bude mít tato instituce takovou autoritu, že udělá tytyty na výbor a výbor se zastydí a začne se chovat slušně? Co takový kontrolní orgán bude hlásat, až se ho zeptáte jakým předpisem se řídí SVJ (2000)? Už nyní vím, že mé problémy rozhodně nevyřeší.

Smířila jsem se s tím, že vždycky bude něco za něco. Buď budu v domě s každým kamarád a budu vyhazovat peníze oknem, nebo budu kamarádka jenom s některými a ostatní ať si holt klepou na čelo. Každý si může vybrat. Navíc, budu větším kamarádem, když budu žalovat u kontrolního orgánu státu? Myslím, že navíc budu za bonzáka a ještě si tak budu připadat i já. Sice by to mohlo být zadarmo, ale já si raději zaplatím ten soud.

Na to vlastnit majetek nepotřebujete žádnou kvalifikaci. Nikdo vás nezkoušel ze zákona o vlastnictví bytů. Pokud budu vlastnit firmu, také se nebudu chodit ptát státu, jakou kvalifikaci má mít ředitel.

Společenství vlastníků jsou jenom odrazem naší společnosti. Pokud pro nás stát může něco udělat, tak určit srozumitelné mantinely v podobě zákonů a nechat nás žít. Tety a strejdové v kontrolních orgánech nám opravdu nepomůžou. S hloupostí a lhostejností se budeme muset poprat sami.

Srdečně Vás zdravím.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.