Vložil Misme, 7. Květen 2015 - 13:07

Pavle, jste hysterický, zveličujete, vědomě lžete a rozněcujete negativní emoce. Zkuste se účastnit diskuse věcně, bez argumentací databází důvodů, proč ženy chodí na potrat, bez bagrů a bagristů atd. Pro ty, kteří se „ztratili“ → toto vlákno souvisí s vláknem Z čeho živit advokáta. Máte připravenu schůdnou alternativu pro ty, kteří nepotřebují adrenalinovou zábavu ve formě soudního sporu nebo na ni ani nemají? Kteří chtějí žít svobodný život bez zlodějen a podvodů na nich páchaných? Já nejsem masochistka a podle toho se chovám.

Nejeden zdejší „radič“, i vy, se zde prezentuje jako guru přes otázky bydlení, nositel jediné a absolutní pravdy, přitom rozbíjí diskusi, přispěvatelé, kteří zde hledají informace, jsou podle něj ovčané, blbci, debilové, udavači … Já tento přístup hodnotím jako intoleranci, asocialitu, neúctu k druhým, neschopnost konstruktivní výměny názorů … Ohánět se bolševiky nemusíte, my co to zažili a máme pozorovací talent a paměť, víme, že svině sviní zůstává, bez ohledu na režim a pláštík, pod který se ukryje. Napadáte jiné a sám si nedokážete poradit s banální situací – pokud se na přípravě takové instituce začne pracovat, můžete se přece domáhat změny těmi demokratickými prostředky, které zde radíte. Vaše vyvádění nad příspěvkem v internetové diskusi je skutečně úsměvné.

Odpovědný občan neutíká do Liberlandu a ani jinam, odpovědný občan řeší – ve jménu práva, tj. de facto dobra, protože zákony (právní předpisy) vznikly jako opora morálky a etiky. Sociální nůžky se rozevírají a nevidím důvod, proč by ti, kteří nevědí, z čeho živit advokáta nebo kde advokáta s potřebnou kvalifikací vůbec najít, měli držet hubu a krok. Hledají své cesty, protože jejich situace vyvíjí určitý tlak a ten je nutí přemýšlet a hledat alternativní cesty. To je přece také součást demokracie. Oháníte se svobodou, ale ta je právem všech. Navíc si pletete pojmy, jelikož udavač a odpovědný občan, vědomý si svých práv, jsou dva zcela rozdílné pojmy.

Udavačem je ten, kdo očekává jen vlastní prospěch a ne ten, který se vzpírá porušování práva. Pokud má občan důvodné podezření, že dochází k porušování zákona, pak kroky vedoucí k nápravě, tzn. včetně oznámení kompetentnímu orgánu, jsou zcela legitimní, když jsou navíc i neanonymní. Stačí nahlédnout za hranice republiky, není zapotřebí na jiný kontinent, stačí Německo, Rakousko, Švýcarsko. Nemocí naší demokracie a společnosti je benevolence a lhostejnost, jako protipól doby absolutní státní kontroly a doby centralizovaného plánování. To, co je pro Němce, Švýcara, Rakušana občanskou povinností, je u nás nazýváno udavačstvím. Úsměvné je pak to, že na udavačství a bolševika si ponejvíce stěžují ti, co mají máslo na hlavě. Tomu zase já říkám ničemnost, nestoudnost, pokrytectví.

Hezký den normálně smýšlejícím svobodným občanům!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.