Vložil Jar (bez ověření), 7. Květen 2015 - 10:27

Pane Pavle,

jste evidentně schopný a inteligentní člověk.

Nejste v postavení řadového člena SVJ.

Podívejte se, jaké je postavení vlastníka: SVJ má statutární orgán, řádně zvolený, do funkce vstoupí dnes kdokoli, i blb, o jeho úmyslech nevíte nic, o jeho schopnostech nevíte nic, předepíše Vám zálohy/příspěvky, neřekne na co a neodůvodní jejich výši, zeptáte se, odpoví Vám, „Ty mlč, ty máš byt na kšeft.“ Uráží Vás před 50 lidmi, lže, kašle na jakákoli pravidla. Vybere si ony příspěvky, zaplatí z nich účetní a poskoka, který Vám vyhrožuje pokutami, soudy, náklady na vymáhání a nakonec z klobouku zaplatí i toho právníka… Vy, jako vlastník, sáhnete do své peněženky, zaplatíte právníka, který ale věcem nerozumí, a to je fakt, načtete ve svém volném čase pravidla, bráníte se skupině blbů na vlastní náklady, výbor nesahá do svých peněženek, ale do na prachy ovcí, před kterými Vás ponižuje, hraje si na hrdinu, který bojuje se zlem. Až sáhne pan předseda a spol. do své peněženky, třeba klidně zpětně, až vyjde najevo, že je blb a dělá samé chyby, uhradí mi můj čas, investovaný do obrany mých práv, vrátí mi mou čest, odstoupí, omluví se všem, že si jen honil své ego a chtěl si přivydělat, ačkoli netušil, o co jde při správě cizí věci, pak budou síly vyrovnány. Zatím, pane Pavle? Nelíbí se mi, že shromáždění probíhá mimo jakákoli platná pravidla hry? Musím se obracet se na soud! Nelíbí se mi, že SVJ zneužívá prostředků složených na správu domu a jiným účelům, než je správa domu a nereaguje na jakákoli upozornění? Musím se obracet na soud. Odmítne mi SVJ umožnit nahlédnout do dokladů a na mé náklady pořídit jejich kopii? Mám smůlu, ano, mohu se obrátit na soud. Uzavře si výbor se svými manžely/kami DPP na dobu neurčitou na nesmysly a to ve výši průměrné měsíční mzdy? Nereaguje ani na výzvy KK k jejich předložení shromáždění atd? Mohu se obrátit na soud!

Pane Pavle, já také ctím svobodu, ale ne svobodu statutárů, kteří své postavení zneužívají k vlastnímu obohacování se a svobodu, kde soudce má doživotní možnost nerozumět počtům 1. stupně ZŠ. To není svoboda, pane Pavle, to je utrpení. Pane Pavle, třeba by se lépe osvědčil orgán složený z kontrolních strejců, co myslíte, když tetky jsou blbé, třeba strejcové by na tom byli lépe? Já bych Vám mohla zase vyprávět o inteligenci obchodních zástupců firem, většinou strejců, které firmy vybaví osobním vozem, mobilem, školí je horem dolem, většinou jsem to já, stará tetka, kdo si přečte technické listy a zuří, že ti strejcové ji zase něco blbého nakecali, neboť jsou to prostě blbí strejcové, zvaní obchodní zástupci. Zajímavé je, že když se vyskytnou v této funkci tetky, potkáte je výjimečně, obvykle výkon mají vyšší. Možná museli zvýšit výkon, aby vůbec mezi strejce pronikly.

Magda1. Evik a Misme jsou tetky, totéž paní Klainová, všem se jim klaním a troufám si říct, že strčí některé a skoro mnohé strejce se zdejších diskuzí do kapsy. Ne nejsem posedlá feministka ani kverulantka, jen pane Pavle možná, promiňte, při Vaší inteligenci byste si mohl odpustit narážky na inteligenci tetek, tedy osob ženského pohlaví:-)

Jarda, bojím se přiznat, že jsem také tetka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.