Vložil Pavel, 6. Květen 2015 - 14:08

Misme,

já jsem Váš příspěvek četl, opakovaně, netuším proč bych si ho měl znova číst? Co jsem přehlédl? Chcete naznačit, že nechápu Vaše příspěvky? Mám jiný názor, to je celé.

Promiňte, ale Vaše zkušenost z ciziny je v ČR nepoužitelná. Nedomnívám se, že by nový vrchnostenský úřad něco přinesl. Určitě nemůže přinést nic v oblasti poradenství. Když jsou špatné zákony, tak Vám je nějaká kontrolní tetka nevysvětlí i kdyby chtěla. Jako že současné kontrolní tetky nechtějí nic vysvětlovat. I když se jedná o jiné oblasti, není žádný rozumný důvod, aby při případném vzniku kontrolního úřadu na SVJ se tetky chovaly jinak. Kolik kontrol v ČR jste zažila?

Ale jsem rád, že jste nic takového jako je státní kontrolní úřad v oblasti bydlení nezaznamenala ani v cizině. Proč ho chcete zavádět v ČR?

Za lékaře společnosti rozhodně nepovažuji naštěstí neexistující státní úřad pro SVJ. Já jsem v době, kdy se vše řídilo a kontrolovalo ze státní úrovně žil. Doufám, že se ta doba nevrátí. Pevně věřím, že se nesmyslný kontrolní úřad nezrodí. I když nevylučuji, že se může socialismus z EU přelít i do ČR. Mnoho EU směrnic je toho předvojem.

Pokud se snad má závěr Vašeho příspěvku vztahovat na mé rady jak postupovat v SVJ, tak to považuji za stupidní přirovnání.

Zkrátka preferuji osobní svobodu jednotlivce. Chápu ale, že někdo potřebuje k životu chůvu v podobě státu.

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.