Vložil Pavel, 6. Květen 2015 - 13:19

Misme,

já tvrdím, že zřízení další státní kontrolní instituce je mimořádně špatný nápad. Pouze umožníte kverulantům, aby se mstili výboru za něco, co kverulanti považují za špatné. Navíc by to zase bylo placeno z mých daní. Jsem jednoznačně proti.

Asi netušíte, jak se nyní chovají např. FÚ. Jsou očkováni vrchností, že všichni jsou podvodníci organizující kolotočové podvody. Kontroloři mohou beztrestně zadržovat vratky DPH (podle předvčerejších HN asi 12 miliard) a mohou zatěžovat společnosti nesmyslnými kontrolami. Proto se chystají další společnosti odejít z ČR a neplatit tu vůbec žádné daně.

V této situaci navrhujete další buzerující instituci, byť ne jako svou prioritu.

Vaše představa, že „kdo má ve svém SVJ/BD vše OK, nemusí se obávat ani kontroly, naopak, může se při ní přiučit, dovědět nové věci.“ je naivní. Neberte to pejorativně, je to objektivní hodnocení situace.

V každém případě by to zatěžovalo výbor/předsta­venstvo. Kontroloři většinou přistupují ke kontrolovanému subjektu jako k podvodníkovi, který pouze zatím nebyl usvědčen. Myslíte si, že bude větší zájem o výkon funkce ve výboru?

Předpoklad, že se při kontrole můžu něco přiučit mne rozesmál. Kontrol mám za sebou spousty i když ne na SVJ. Nic jsem se nepřiučil, nebylo od koho.

Nové věci jsem sděloval těm kontrolním tetkám já. Kde byste sehnala na 55 000 SVJ a 10 000 BD kontrolní tetky? Pro oblast, která je vrcholně nejasná a o které nemají jasno ani pachatelé NOZ a ZOK? Taková tetka nemůže být z úřadu práce, ale měla by mít minimálně právní a současně ekonomické vzdělání. Kolik byste jí dala plat? Z mých daní?

S poradenstvím souhlasím. Sám se účastním konzultačních dnů např. SMBD, MMR a jiných institucí.

Stejně tak s diskuzí na tomto webu nebo na jiných webech.

Abych předešel sporům s výborem, tak jsem se stal předsedou výboru SVJ a předsedou představenstva BD. Také možná cesta.

Opakovaně tu píšu, že si svobodní občané musí udělat pořádek ve svém SVJ sami. Nikdo to za ně neudělá.

Stejně jako Vy vidím soud až jako poslední variantu. Ta má na rozdíl od předchozích variant tu nevýhodu, že se pouze (a jen někdy) vyřeší to, co je žalováno. Nic víc.

Jinak držím palce, aby soudce uměl počítat. Není to tak samozřejmé. :-))

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.