Vložil Misme, 6. Květen 2015 - 9:15

Magdo,

na úvod chválím váš názorový posun z konstatování: „Ale právo není houska na krámě a opravdu není pro každého“ na: „každý se může domáhat svých práv, ale ne každý to udělá“. Tím má pochvala končí.

Z prvního odstavce vašeho příspěvku usuzuji, že jste nepochybně nepozorně četla můj příspěvek, nejspíše i ty zbývající dva v tomto vlákně. Nebo je za tím něco jiného, nebudu spekulovat. Protože mě vaše konstatování o nezávislém a nestranném soudu ve druhé větě a prvním odstavci pobavilo, na revanš přikládám bonus, najdete ho zde, oproti jiným článkům v téže věci je zajímavý tím, že jsou v něm prezentovány názory soudců z nejvyšších justičních míst. S českým soudnictvím mám několik osobních zkušeností, i proto jsou mé názory takové, jak je prezentuji. Já nehodlám rezignovat ani se stěhovat, důvodů mám více, ekonomické nevyjímaje, to nepovažuji za řešení (všude chleba o dvou kůrkách), pokud je k takovému řešení dotlačen někdo, kdo se z různých objektivních důvodů (viz. např. příspěvek zakladatele vlákna) nemůže soudit, vnímám to jako jednoznačný a nepochybný problém systému. Obrazně řečeno, a je to můj názor, nepřesvědčuji vás o jeho správnosti, někdo (vy) je ochoten za vlastní peníze nalinkovaným způsobem bít hlavou do zdi a možná vyrazit několik cihel, když na slůvko „možná“ kladu důraz, někdo (já) pracuje na tom, aby zdi nebyly. Třeba se mi to nepodaří, vnímám to jako pravděpodobné, ale pro mne je to cesta řešení, se kterou se dokážu ztotožnit, s případnou porážkou na ní se dokážu bezbolestně vyrovnat a ještě z ní vytěžit maximum pro, možná, další soukromou válku.

Na váš dotaz v odstavci třetím jsem již odpověděla dříve, než jste se ptala, pokud budete číst pozorně, zjistíte, že ČSVJI je až druhý návrh v pořadí, který jsem uvedla ve svém příspěvku z 5. května 2015 – 16:36.

Pokud jde o váš čtvrtý odstavec a první dvě věty v něm, naprosto s nimi souhlasím. Následnou radu jste si mohla odpustit, je nadbytečná a vyznívá konfrontačně, když já sama konstatovala fakta o své situaci a svůj postoj ke spoluvlastnictví v příspěvku z 5. května 2015 – 18:53.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.