Vložil Magda3 (bez ověření), 5. Květen 2015 - 17:56
Misme, to je utopie.

Neznám nikoho, kdo by měl peníze nazbyt a soudil by se proto, že nemá co dělat s úsporami. U nás v domě se to hemží tituly a stejně to nikoho nezajímá. Není to tedy ani rozumem. Na poplatky u soudu se také nemůžeme vymlouvat. Ve sporu tvoří opravdu nepatrné náklady, které navíc v případě, že jste úspěšná dostanete zpět. Raději uhradím z mých daní léčbu nemocných, než něčí poplatek u soudu. A sociálně slabý může u soudu požádat o odpuštění soudního poplatku.

Jak jste sama uvedla, tak stát neumí rozdělit spravedlivě ani sociální dávky. Kdo by měl kontrolovat SVJ? Dovedete si představit, kde by se takoví odborníci vzali? Že by nám je dodal stát? Hodíme to na stát, když si to neumíme uhlídat sami?

Musíme přestat fňukat. Naše práva za nás nikdo neohlídá. Přístup k soudu má každý. Ale právo není houska na krámě a opravdu není pro každého.

Napadá mě, zda by si vlastníci nemohli založit nějaký spolek, kam by platili příspěvky a hradili by z nich právníky, kteří by se zabývali právě touto problematikou. Aby se tady profilovali právníci, kteří budou umět bytové právo a kteří by fundovaně pomáhali.

Zkrátka je potřeba něco dělat. Jinak se z tohoto marasmu nedostaneme.

Pěkný den.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.